Barcode Size Krav

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En strekkode er en serie linjer og tall som en maskin kan skanne for å finne informasjon om et produkt og produktets pris. Generelt bruker strekkoder parallelle linjer, men noen bruker symboler, firkanter og prikker. Strekkoder er enten åtte eller 12 siffer. Når du henviser til størrelsen på en strekkode, refererer du faktisk til forstørrelsen av den. Strekkoder må være innenfor visse forstørrelser, eller de vil ikke skanne riktig.

UPC-kodetyper

Det finnes forskjellige universelle produktkoder: A, B, C, D og E. UPC En koder brukes mest i dagligvarebutikker, og deler tallene i to seksjoner med en beskyttelseslinje i midten. UPC E-koder er for pakker, komprimerer strekkoden ved å slippe nuller som normalt vil dukke opp i koden. Resten av kodene er ikke så vanlig. UPC B er for National Drug Code og National Health Related Items Code. UPC C brukes til å gjøre produkter kompatible over hele verden. UPC D er en generell produktkode med 12 sifre.

UPC Nominelt

UPC brukes i USA og Canada og kan spore produkter i butikker eller i transitt. Den nominelle strekkoden er mellompunktsstørrelsen av strekkoden. Det er en strekkode satt til 100 prosent forstørrelse med en resulterende størrelse på 1,469 inches bred med 1,02 inches høy. Standard strekkode nominell X-dimensjon er 13 tusendeler av en tomme.

UPC 80 Prosent

UPC strekkoder kan variere fra 0,8 til 2,0 forstørrelse. Ved 0,8 blir strekkoden redusert til 80 prosent fra den nominelle størrelsen. Ved denne forstørrelsen er strekoden 1,175 tommer bred med 0,816 tommer høy. Dette er det minste som en strekkode kan være og fortsatt skannes. Denne størrelsen gjør det imidlertid vanskeligere for maskiner å korrekt lese strekordinformasjonen, og noen ganger vil disse ikke skanne i det hele tatt.

UPC 200 Prosent

Dette er den største forstørrelsen som anbefales for strekkode. Hvis du forstørrer det videre, kan det hende at en maskin ikke leser strekkoden riktig. De resulterende dimensjonene er 2,938 tommer brede med 2,04 tommer høye. Du bør prøve å bruke større strekkoder når det er mulig. De skanner bedre enn de nominelle og 80 prosent strekordene.

EAN

Europeisk artikkelnummer er den europeiske versjonen av UPC strekkoden. EAN strekkoder ser ut og fungerer på samme måte som UPC-koder, bortsett fra at de bruker et 13-sifret tall. De første 12 sifrene er de samme som UPC, og det 13. nummeret er et kontrollsiffer. På samme måte som UPC strekkoder, kan du forstørre EAN til 80, 100 og 200 prosent av det nominelle. De resulterende størrelsene er de samme som UPC-symbolene.

Anbefalt