Hvordan håndtere en underordnet som undergraver autoriteten din

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En av de mer utfordrende aspektene av ledelsen er å håndtere medarbeidere som sabotere samarbeid ved å undergrave din autoritet. Om personen gjør det med vilje eller er uvitende om effekten han har, kan hans oppførsel krølles gjennom en avdeling og forårsake problemer for alle.Ledere må konfrontere ansatte som undergraver sin autoritet og omdirigerer deres atferd, slik at arbeidsmiljøet er en sunn og produktiv for alle.

Opprett et formelt møte med den ansatte. Ordne å ha møtet et sted privat der det er få distraksjoner. Et privat kontor eller møterom fungerer bra, spesielt hvis du kan sitte på samme side av skrivebordet med din medarbeider. Forklar hvorfor du møter og gir konkrete eksempler på atferd. Unngå generelle anklager uten detaljer for å støtte dem.

Spør den ansatte om å prøve å finne kilden til atferden som undergraver din autoritet. Prøv å oppdage hvorfor personen fungerer som hun gjør, om det er mangel på respekt, et ønske om å være morsom, sjalusi eller en oppriktig uenighet med dine ledelsesvalg eller stil. Unngå å være defensiv og lytt aktivt til ansattes svar.

Forklar tydelig hva den opprørende oppførelsen er og at den må stoppe. Gi eksempler du har vært vitne til, og unngå å høre når det er mulig. Beskriv hvordan denne oppførelsen undergraver din autoritet, og hvilken effekt den har på resten av teamet og det arbeidet som alle prøver å oppnå. Gi spesifikk instruksjon om hva slags oppførsel du forventer å se i fremtiden. Vær klar over konsekvensene som vil følge hvis oppførselen ikke endres.

Be om svar eller tilbakemelding. Vær forberedt på at medarbeiderne skal være defensiv eller å svare følelsesmessig. Oppdag gjennom aktiv lytting og spørsmålet om medarbeideren forstår hva problemet er og om han er villig til å endre seg. Sikre hans forpliktelse til å forandre oppførselen.

Oppfølg med medarbeider etter møtet og ta nødvendige skritt dersom oppførselen ikke endres. Gi umiddelbar og spesifikk tilbakemelding når en oppførsel resurfaces som er upassende. Hvis arbeidstaker synes uværlig eller uvillig til å endre, fortsett med ytterligere disiplin.

Tips

  • Selv om formell coaching kan bidra til å løse problemet med en ansatt som undergraver din autoritet, er det noen ganger nødvendig med mer alvorlig handling. Du må kanskje overføre en ansatt til en annen avdeling eller avslutte henne.