Toshiba Copier Feilsøkingstips

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Toshiba produserer flere modeller av kopimaskiner for små, mellomstore og store kontorer. Noen av modellene har forskjellige funksjoner, men de lider alle av noen få vanlige problemer ved en anelse. Alvorlige problemer må løses av en kvalifisert servicetekniker, men de fleste vanlige problemer kan løses ved å følge noen få feilsøkingstrinn.

Kopimaskinen fungerer ikke

Når du bruker en Toshiba-kopimaskin, kan det hende du finner ut at maskinen ikke fungerer som vanlig. Dette kan oppstå når du forsøker å slå på enheten eller etter at enheten er slått på og du trykker på en av knappene. Kontroller først at strømledningen er ordentlig tilkoblet et stikkontakt.

Kontroller deretter om en av feillysene blinker på kontrollpanelet på enheten. Feillysene gir deg beskjed om bestemte problemer med kopimaskinen som må løses før normal drift kan gjenopptas.

En annen grunn til at kopimaskinen ikke fungerer når knapper trykkes på, er fordi den kom inn i "Energisparing" -modus. "Energisparing" -modus bidrar til å redusere mengden strøm som kopimaskinen bruker. Hvis maskinen ikke brukes over lengre tid, vil den gå inn i denne modusen for å spare strøm. For å gå ut av "Energisparing" -modus, trykk på "Energisparer" -knappen.

Endelig, hvis du nylig slått på kopimaskinen, har det kanskje ikke vært ferdig med oppvarmingsprosessen maskinen må gå gjennom før du kan bruke maskinen. Vent noen minutter til kopimaskinen for å fullføre prosessen før du prøver å bruke den igjen.

Feillys

Fem forskjellige feillamper informerer deg når det oppstår problemer med kopimaskinen. Feillysene er på kontrollpanelet, vanligvis i en boks over et bilde av kopimaskinen. Lyset i øverste venstre hjørne av boksen er "Cover Open" -lyset og er et rektangel med topplinjen som peker opp diagonalt. Dette indikerer at en av dekslene på kopimaskinen er åpen og må stenge før den fortsetter normal drift. Kontroller frontdekselet, sidedekselet og den automatiske dokumentmaterdekselet.

Lyset til høyre for "Cover Open" -lyset er "Paper Empty" -lyset og er et firkant med topplinjen mangler og flere horisontale linjer inne. Når det er tent, er det ikke noe papir i skuffene eller bypassskuffen. Påfyll etter behov.

Under "Cover Open" -lyset er "Service Call" -lyset. Det er symbolet på en skiftenøkkel. Hvis lampen "Service Call" lyser eller blinker, må du kontakte en servicetekniker for å fikse maskinen. Før du ringer, trykk på "8" -knappen og "CLEAR / STOP" -knappen samtidig. En feilkode vises på kontrollpanelet. Send det videre til teknikeren.

Til høyre for "Service Call" -lyset er "Toner" -lampen. Tonerlyset ser ut som "Paper Empty" -lyset, bortsett fra at det er punkter i esken i stedet for horisontale linjer. Når tennes, er toneren nesten tom eller den er ikke riktig installert. Når blinker, er toneren ute og må endres umiddelbart.

Lyset under "Toner" -lyset er "Papirstopp" -lampen. Når det lyser, er det papirstopp i maskinen. Bildet av kopimaskinen under feillampen vil lede deg til papirstoppet, som du må fjerne før du kan gjenoppta kopimaskinens normale drift.

Hyppige syltetøy

Hyppige papirstopp i Toshiba-kopimaskiner skjer av flere grunner. Kontroller at papiret du bruker i maskinen er kompatibelt med kopimaskinen, og at papirstørrelsen er riktig for skuffen den er plassert i. Pass også på at du ikke overfyller noen av skuffene.

Den vanligste årsaken til hyppige papirstopp er at papiret fra en tidligere syltetøy ikke ble fjernet helt. Dette forårsaker ikke bare hyppigere papirstopp, men kan skade komponentene på kopimaskinen. Pass på at når du fjerner en papirstopp, er alt papiret fjernet.