Ulemperne med kommunikasjon i en organisasjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Effektiv kommunikasjon blir ofte sett som livsnerven i en vellykket organisasjon. Når ansatte på alle nivåer kommuniserer godt med hverandre og med sine forbrukere, har virksomheten flere sjanser til å lykkes. Mens kommunikasjon spiller en sentral rolle i bedriftens oppnåddhet, kan det negativt påvirke organisasjonen når den er gjort ineffektiv.

Sortering gjennom innholdets innhold

I dagens teknologibaserte forretningsmiljø er det vanlig å bruke samarbeidende organisasjonsprogrammer og -programmer til å håndtere prosjekter og implementere planer. Selv om disse verktøyene er gode for å øke kommunikasjonskanaler, kan de også slå brukere ned med det rene innholdsvolumet. Det kan være utrolig tidkrevende å vade gjennom alle meldingene, oppdateringene og notatene hver dag om alle prosjektene som er i gang, noe som kan redusere ansattes effektivitet. Viktige meldinger kan gå seg vill i informasjonsbassenget, eller visse meldinger kan glemmes på grunn av volumet av fremmed innhold.

Venter på svar

Ikke all kommunikasjon er øyeblikkelig. Noen ganger i et bedriftsmiljø når du arbeider med kolleger eller klienter i forskjellige tidssoner eller steder, må du kanskje vente flere timer eller til og med dager for svar. Uansett om kommunikasjonen var via e-post eller telefonsvarer, kan ofte viktige milepæler forsinkes på grunn av mangel på sanntidskommunikasjon. Selv om det er høflig å gi et svar så snart som mulig, er det ikke alltid tilfelle når det gjelder flere bevegelige deler i et bedriftsmiljø. Tiden er penger, som sagt sier, og venter på ønsket svar kan koste organisasjonen salg og inntekt hvis fristen er presserende.

Håndtere feil informasjon

Faktainformasjon er viktig for suksessen til en bedrift. Enten det gir inntektsnumre til aksjonærer eller produktsuksessmålinger til forbrukerne, er det viktig å få fakta rett. Noen ganger kan kommunikasjon være en ulempe for en organisasjon når den er feil. Hvorvidt disse feilene er utilsiktede eller ment, kan skade på organisasjonens omdømme være alvorlig. Sannhet-i-annonsering lover krever bedrifter å kommunisere med bare faktuelle opplysninger med sine kunder. Å gjøre det kan føre til store bøter og dårlig publisitet. For å kunne kommunisere effektivt må informasjonen være nøyaktig.

Navigere Barrierene til Kommunikasjon

Noen ganger er det bare for mange barrierer i en organisasjon for kommunikasjonen å være effektiv. Barrierer kan komme i mange forskjellige former, for eksempel meldingens klarhet, lengden på meldingen, måten den leveres på, måten den tolkes på, og tilbakemeldingen som leveres til avsenderen. Hvis det er flere hindringer for kommunikasjon, vil meldingen ikke komme over som ønsket, noe som vil være uheldig for organisasjonen.