Slik utarbeider du en beslutningserklæring

Anonim

En avgjørelseserklæring gir en kortfattet og velordnet forklaring av en beslutning fra en enkeltperson eller et enkeltlag. Det bør inneholde en grunnleggende premiss for problemet som er behandlet, samt løsningen på det aktuelle problemet. En beslutningserklæring brukes ofte i næringsliv og høyere utdanning for å uttrykke en ønsket retning eller ide for enhetens fremtid. Å forstå hvordan du kan lage en effektiv beslutningserklæring kan hjelpe deg med å skrive et vellykket beslutningsdokument.

Definer begrenset emne som skal behandles i beslutningserklæringen. For eksempel bør en beslutningserklæring om en ny selskapspolitikk bare søke å ta opp det eksakte politikkspørsmålet og avgjørelsen knyttet til denne politikken. Ingenting annet bør inngå annen informasjon bør lagres for fremtidige avgjørelser. Hold et smalt fokus på problemet for å lindre forvirring og veilede klar forståelse for de som er berørt av beslutningen.

Beskriv problemet som trenger en beslutning. Denne delen skal være et avsnitt som er langt eller kortere, og bør beskrive hvordan problemet oppstod og hvorfor det trengs noe.

Diskuter prosedyren som brukes for å komme til den endelige avgjørelsen. Hvis dette inkluderer å sende ut undersøkelser til ansatte eller fokusgrupper, brainstorming eller andre informasjonssøkende veier, inkludere disse elementene i diskusjonen. Denne delen skal også holdes kort, en side eller mindre, slik at det ultimate fokuset vil være på selve beslutningen.

Skriv avgjørelsen. Ved hjelp av en klar, direkte bane, skisser umiddelbart den nye policyen, beslutningen eller endringen som vil finne sted. Sørg for å inkludere tidsrammer, ansvarlige personer, kommandokode og andre data som gjelder beslutningen.

Slutt setningen med en kort diskusjon om forventningene. La leserne vite at de forventes å jobbe sammen og er en verdifull del av det samlede laget. Dette vil oppmuntre dem til å støtte og bidra til å implementere den nye politikken, programmere eller endre i retningen som fremmes av beslutningserklæringen.