Sanitære krav til salonger og kosmetologi skoler

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Sanitære prosedyrer bør være en del av den daglige rutinen i en salong- eller kosmetikkskole. Hvert staters kosmetikkbrett setter og overvåker hygienekrav for å sørge for sikkerheten til klienter og forhindre spredning av sykdommer. Salon- og kosmetikkskoleeiere bør ta ledelsen i å utdanne sine ansatte og håndheve retningslinjer for sanering. De som ikke må betale store bøter hvis deres salong eller skole mislykkes med en overraskelsesinspeksjon.

Verktøy og utstyr

Alle verktøy og utstyr må sanitiseres etter hver klient. Kombiner, børster, hårnål, ruller, pinsett, negleklipper og saks skal vaskes i såpe og vann, tørkes og deretter helt nedsenket i en våt sanitizer for den anbefalte tiden. Elektriske verktøy som clippers, hårføner og stylingjern skal sprøytes med et desinfiseringsmiddel og tørkes ned. Gummihansker, håndklær, kapper og alt annet som berører klienten, må rengjøres eller kasseres.

arbeidsstasjoner

Statlige lover krever at alt hår blir feid opp og kastet i en lukket beholder etter hver klient. Styling stoler, stasjoner og sjampo boller skal tørkes ned med et desinfiseringsmiddel mellom kundene. Oppbevaringsområder som brukes til sanitiserte verktøy, for eksempel stylingstasjonskasser og skap, må være rene og fri for rusk og kun brukes til sanitiserte redskap.

fasiliteter

Salonger og kosmetikkskoler skal være godt ventilert med riktig belysning og varme. Resepsjonen, detaljhandel og dispensar skal holdes ren og organisert. Gulv og vegger skal vaskes regelmessig. Vaskerom og badet skal være sanitær og i god stand. Avfallsbeholdere må tømmes og sanitiseres daglig.

Salon Staff

Salonpersonalet må vaske hendene med såpe og varmt vann før de utfører service på en klient. Personale med åpne sår eller kutt på hendene kan ikke komme i kontakt med en klient. Stylister bør ikke lagre redskaper som pinner, kammer, børster og ruller i lommene eller legg dem i munnen. Personalet bør unngå å spise og drikke på stylingstasjoner eller i behandlingsrom.