Kritiske forretningsprosesser

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hver bedrift må møte mange problemer hver dag, alt fra enkle utskiftninger av utbrente lyspærer på kontoret til design av attraktive produkter. Som du kan forstå fra de nevnte eksemplene, er visse problemer svært viktige, da de kan avgjøre om en bedrift lykkes eller feiler. Dette er de såkalte kritiske forretningsprosessene, topp prioriteringene i hvert selskaps dagsorden.

Kritiske forretningsprosesser definert

Kritiske forretningsprosesser er de viktigste elementene i en organisasjons agenda og er direkte knyttet til suksess. For eksempel er opprettelsen av en attraktiv reklamekampanje et kritisk problem, samt eliminering av et budsjettunderskudd. En annen faktor som skiller kritiske problemer fra mindre er at de er bråkete: En brent lampe kan forbli i flere timer uten signifikante effekter på produktiviteten, men et budsjettunderskudd må løses umiddelbart.

Mindre problemer blir kritiske

Mindre forretningsmessige problemer kan bli kritiske når de forverres, eller begynner å påvirke organisasjonens produktivitet direkte. For eksempel er en litt irriterende squeak som kommer fra en rørleggers varevogn ikke et alvorlig problem; han kan fortsatt kjøre til forretningsavtaler. Men når squeak blir en hylle, er det avgjørende for rørleggeren å få det løst, slik at hans forretningsaktiviteter ikke påvirkes av et feilkjøretøy.

Kilde for kritiske problemer

Forretningsbehov definerer mest kritiske problemer: Økte produksjonskostnader gjør en utgiftsreduksjonsplan et kritisk problem, mens hard konkurranse på markedet gjør grundige markedsplaner en nødvendighet. Men eksterne faktorer kan påvirke eksisterende kritiske problemer eller til og med legge til nye. For eksempel kan ny lovgivning om avfallshåndtering og grønn politikk kreve at organisasjoner endrer sine vaner og raskt utvikler ny metode for å minimere miljøpåvirkning. I tillegg introduserer en endring i forbrukerens atferd, som slutt på kundeloyalitet, som AARM-rapporter, nye kritiske problemer for bedrifter å takle.

Anerkjennelse av kritiske forretningsprosesser

En nøkkel til organisasjonens suksess er evnen til å analysere data fra markedet og identifisere kritiske forretningsprosesser det står overfor. Å ignorere kritiske problemer ved å betrakte dem som ubetydelige, kan få alvorlige effekter på en bedrift. Av denne grunn er selskapene avhengige av forretningskonsulentfirmaer for å sikre at alle problemer får den oppmerksomheten de fortjener. Et fremtredende eksempel på slikt arbeid er DT-Global Business Consultings rapporter om globale forretningstrender og kritiske forretningsprosesser.