Hva er opplæring i jobber?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

For å være en vellykket medarbeider, er det nødvendig å ha et bredt spekter av ansettelsesmessige ferdigheter. Jobbberedskapsprogrammer fokuserer på å utvikle ferdigheter i jobbsøking, intervju og holde en ny jobb. Disse programmene tilbys i mange innstillinger, for eksempel i arbeidsstyrker eller i ungdomsfokuserte programmer i skoler eller fellessentre.

Hensikt

Jobbberedskapsprogrammer tar sikte på å hjelpe enkeltpersoner til å bli økonomisk selvforsynende. De fokuserer vanligvis på lavinntektsinnkomne eller andre ugunstige befolkninger. De arbeider for å styrke enkeltpersoner til å ta vare på seg selv og deres familier ved å utvikle ferdighetene som trengs for å finne og beholde en jobb.

Basis utdanning

Noen jobberbeidsprogrammer tilbys sammen med instruksjon i grunnleggende voksenopplæring, for eksempel YWCAs arbeidsberedskapsprogram. Noen programmer inkluderer denne instruksjonen i deres jobbberedskapsprogrammer, som er et mål for Baltimore Pipeline Project. Litteratur og numeracy er nødvendig for de fleste arbeidsplasser, og disse programmene gir instruksjoner for å hjelpe enkeltpersoner lære å lese og gjøre grunnleggende aritmetikk. De kan også fokusere på å hjelpe enkeltpersoner til å tjene sine GEDs. Noen programmer kan også tilby teknologiopplæring for å gjøre kundene kjent med å bruke en datamaskin og Internett på arbeidsplassen.

Myke ferdigheter

To av de viktigste myke ferdighetene (ikke-tekniske) som er nødvendige for å lykkes med å finne og beholde en jobb, er pålitelighet og en god holdning. Disse ferdighetene blir undervist i arbeidspraksis trening programmer. Andre områder av myke ferdigheter Arbeidsreddighetsprogrammer fokuserer på muntlig kommunikasjon, problemløsing, samarbeid, mellommenneskelige ferdigheter og personlige kvaliteter.

Jobb søk

Jobberedskapstrening gir også veiledning om hvordan man søker etter en jobb. Dette inkluderer å finne jobber fra forskjellige kilder, for eksempel på Internett, via nettverk eller i avisen. Det inkluderer også hvordan du fyller ut og sender inn et søknadsprogram, skriv et CV og vellykket gjennomføre et jobbintervju.

Arbeidsbevarelse

Jobberedighetsprogrammer lærer også enkeltpersoner hvordan de skal beholde en jobb når de får en. De hjelper enkeltpersoner med å utvikle en god arbeidsetikk. Instruksjon i å vise seg å jobbe i tide, være et godt medarbeider, ha en god holdning og være nyttig på jobben, kan være en del av arbeidsoppholdsplanen.

Karrierevurdering og planlegging

Jobberedighetsprogrammer kan også inkludere karrierevaluering for å hjelpe individer å finne ut hvilken jobbbane de er interessert i å ta. Rådgivere kan være tilgjengelige for å hjelpe dem med å bestemme seg for en pedagogisk vei for å nå sine karrieremål også. Rådgivere kan også hjelpe dem med å identifisere bestemte arbeidsgivere eller opplæringsprogrammer for å hjelpe dem med å nå sine mål.