Rolle for tredjepartsadministratorer i helseforsikring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å holde oversikt over en helseforsikringsplan er et av de mange ansvarene arbeidsgiverne håndterer med å administrere en bedrift. Helseforsikringsadministrasjon består av flere prosesser og oppgaver som raskt kan tømme ressursene i et selskaps human resources-avdeling. Tredjeparts administratorroller tar på seg mye av ansvaret for å håndtere ansattes helsemessige fordeler.

Funksjon

Tredjepartsadministratorer eksisterer som individuelle, en-personspesialister i fordelingsadministrasjon eller som hele byråer eller firmaer.Bedrifter som gir helsemessige fordeler til sine ansatte kan velge å ha en intern spesialist eller leie et byrå for å håndtere disse oppgavene. Tredjepartsadministratorer fokuserer spesielt på alt som er å vite om helseforsikringsplaner, inkludert kvalifiseringskrav, tilmelding og kravbehandling. Etter hvert som lover og forskrifter om helseforsikring endres på årsbasis, holder administratorer med på de endringene som påvirker arbeidsgiverens helseplan.

Fordeler Administrasjon

Tredjepartsadministratorer kan mange forskjellige typer ytelsesplaner, for eksempel en 401 (k) og livsforsikring, i tillegg til helseforsikringsplaner. I noen tilfeller vil et selskap tildele alle fordelerelaterte aktiviteter til en tredjepartsadministrator som en måte å bevare selskapets tilgjengelige arbeidstakerressurser på. Bedrifter som selvsikker ansatte helsemessige fordeler kan bruke tredjepartsadministratorer til å håndtere alt som har å gjøre med ansattes ytelsesplaner. Når det kommer tid til å behandle eller betale på et krav, kan administratorer få tilgang til et bestemt fond som er satt av selskapet for helseprovisjoner. Det er administratorens jobb å gjennomgå krav og behandle dem i henhold til vilkårene i arbeidsgiverens helseplankontrakt.

Outsourcing

Kompleksitetene som er involvert i styring av ansattes ytelsesplaner, fører til at mange forsikringsselskaper outsourcer disse oppgavene til tredjepartsadministratorer. Forsikringsselskaper kan ansette tredjepartsadministratorer til å behandle krav til arbeidsgiverplanene de sponsor. Innenfor denne rollen tar administratorer alle krav til behandlingsoppgaver, hvorav noen inkluderer innsamling av premier, håndtering av nye innmeldinger og håndtering av all korrespondanse sendt til kunder med hensyn til planendringer og konto statuser. Med så mange typer bransjer som gir ansattes helsemessige fordeler, kan tredjepartsadministratorer spesialisere seg på ulike områder når det gjelder bransjetype eller hvilke typer ytelsesplaner de håndterer.

Profesjonelle arbeidsgiverorganisasjoner

Profesjonelle arbeidsgiverorganisasjoner består av store selskaper som spesialiserer seg i å håndtere ansattes ytelsesplaner for forsikringsselskaper og arbeidsgivere. PEOer kan også styre andre menneskelige ressursprosesser, for eksempel lønn og pensjonsplaner. Disse organisasjonene er spesielt dygtige til å forhandle om vilkårene i en helseforsikringsplan på vegne av sine kunder. Disse forhandlingene kan hjelpe bedrifter med å få bedre priser og omslag for sine ansatte og redusere arbeidsgiverkostnaden også. PEOer kan tilby konsulenttjenester eller opplæringstjenester for å hjelpe bedrifter bedre å håndtere sine eksisterende helseplaner.