Federal Medicaid Estate Recovery Program Act

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Medicaid, det føderale medisinske programmet for lavinntektsindivider og de som ikke har tilstrekkelige personlige ressurser til å betale for omsorg, også midler til sykehjem og lignende langsiktige pleieutgifter. I 1993 satte eiendomsgjenopprettingsmandatet på seg statene for å utvikle programmer for å gjenvinne midler fra eiendommene til døde Medicaid-mottakere, inkludert plassering av eiendomsrettigheter for å tilfredsstille Medicaid-gjeld.

Hvor Estates påvirkes?

Bedriftene til de som mottok Medicaid over 55 år eller personer i alle aldre som var permanent plassert i institusjoner, er gjenstand for statlig Medicaid-gjenoppretting. Avdøde personer hvis eneste Medicaid-fordel var Medicare Part B-kostnadsdeling for premier, kan ha sine eiendommer unntatt, avhengig av individuelle statlige forskrifter.

samlinger

I henhold til føderal lov, må stater handle for å gjenopprette beløpet mottatt av den avdøde fra Medicaid for langsiktig pleieutgifter eller sykehus- og farmasøytiske kostnader. Stater kan ikke gjenopprette mer penger fra deksentens eiendom enn Medicaid betalt i finansiering. Hver stat har lover angående krav fra kreditorer på eiendommer, og utvinning må overholde statlige bestemmelser. På grunn av leeway for utvinning tillatt av den føderale regjeringen på de enkelte stater, varierer samlesatsene mye.

Hardship Waivers

Eiendomene til bestemte avdøde Medicaid-mottakere kan være berettiget til sviktavvik under føderal lov. Disse inkluderer eide boliger av lav verdi og arbeider gårder eller bedrifter, ansett som "avgjørende for støtte fra overlevende familiemedlemmer." Hjemverdier er bestemt av gjennomsnittet for decedents fylke. Stater kan pålegge sine egne retningslinjer for utvinning, og gi tillatelse til avhengighet i andre situasjoner enn de som omfattes av føderal lov. Enkelte stater forfølger ikke utvinning hvis Medicaid mottakerens overlevende er svært lavinntekt, eller kan forhandle om delvis gjenopprettingsoppgjør.

forbud

Uansett staten, kan Medicaid eiendomsgjenoppretting ikke gjøres hjemme i løpet av mottakerens overlevende ektefelle. Tilbakemeldinger er også forbudt på en bolig okkupert av de overlevende barna til den avdøde Medicaid-mottakeren under 21 år eller personer med permanent funksjonshemning. En mottakers søsken med delvis eierskap av hjemmet som bodde i boligen minst ett år før den avdøde kom inn på et langtidsbehandlingsanlegg og fortsatte å okkupere hjemmet i perioden med institusjonalisering er også unntatt fra utvinning. Et mottakers voksne barn er fritatt dersom de bor i boligen minst to år før foreldrenes inngang til sykehjemmet, fortsetter å okkupere hjemmet, og viser bevis på at omsorg de ga foreldrene forsinket inngang til det medisinske anlegget.