Positiv tilbakemelding for ansatteomtaler

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ansatteanmeldelser er verdifulle for selskapet fordi de hjelper til med å identifisere mulige ledelseskandidater for å bidra til å lede selskapets fremtid, og de lar selskapet vite hva de kan forvente i form av lønnsøkninger for det kommende budsjettet. Ansatte drar også nytte av vurderinger fordi disse regelmessige evalueringene hjelper medarbeiderne å forstå hva som må arbeides for å forbedre og flytte opp i selskapet. Motta fokusert positiv tilbakemelding i vurderinger av ansatte kan bidra til å motivere og inspirere ansatte til å utvide sine ferdigheter og skarpere jobben sin.

profesjonalitet

Når du leverer positiv tilbakemelding til en ansatt under en vurdering, behold din profesjonalitet. Ikke gi personlige meninger og ikke skape følelsen av at du bruker mening. Når du gjør en ansatt ytelsesvurdering, prøver du å utvikle karrieren til den ansatte. Det vil hjelpe deg med å opprettholde profesjonaliteten din hvis du prøver å huske at du ikke vil være den eneste lederen denne ansatte har i sin karriere. For å hjelpe henne trenger hun faglig veiledning og ikke personlig mening.

eksempler

En effektiv og proaktiv leder holder notater på alle sine ansatte i løpet av året og bruker deretter disse notatene når de gir konkrete eksempler på en ansattes positive resultater. Det kommer ikke til å hjelpe medarbeiderne til å fortelle dem at de har potensial til å lykkes eller at de har et høyt nivå av evne i en bestemt ferdighet. Det vil bidra til å bruke konkrete eksempler slik at ansatte vet nøyaktig hva du snakker om og kan referere tilbake til dette eksemplet som en modell for å gjøre fremtidige oppgaver.

Lag en blanding

Ansatte drar nytte av positiv tilbakemelding på deres individuelle ytelse, men det bidrar også til å påpeke deres styrker under arbeidet med lagmedlemmer, ifølge Dr. David G. Javitch, som skriver på Entrepreneurs nettsted. Bland i samarbeidsposisjonell tilbakemelding sammen med individuell ros for å bidra til å fremme følelsen av å jobbe som en gruppe. Positiv forsterkning for individuelle ansatte som gruppedeltakere kan bidra til å bygge tilliten til hver medarbeider trenger å gi sin innspill og føler seg del av teamet.

Positiv til negativ

I en ytelsesvurdering vil du ikke maskere negative egenskaper hos din medarbeider ved å belegge dem med positive synspunkter. Du kan imidlertid forvandle et negativt til et positivt ved å peke på leksjonene som kan læres av hver ansattes feil. Gjør medarbeider feil på grunnlag av arbeidstakerforbedringsplanen, og pek på ansatte hva de kan forvente når de korrigerer feilene sine. For eksempel kan korrigeringsfeil resultere i større effektivitet, noe som vil gjøre jobben enklere å gjøre. Finn positive måter å løse negative problemer på, og du kan få bedre resultater fra ansatteomtaler.