Hva er oppgaver av en medlemskapsformann?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeide som medlemskapsformann er en svært synlig rolle i en organisasjon. Velgørende, profesjonell utvikling og andre ideelle organisasjoner som er medlemsdrevet, har typisk denne rollen i styret. Avhengig av styrets regler kan medlemskapsformannen velges eller bli utnevnt.

Rekruttering

En medlemskapsformann er ansvarlig for identifisering og utvalg av nye medlemmer. Medlemskapsformannen kan arrangere spesielle arrangementer med det ene formål å møte og hilse på potensielle medlemmer, og denne rollen kan også utstede invitasjonsbrev til egnede medlemskapskandidater. Markedsføring fordelene med organisatorisk medlemskap er en nøkkelplikt for denne komiteens rolle.

Outreach

Å nå ut til eksisterende medlemmer er et annet hovedansvar for en medlemskapsformannskapsformann. Hosting events for medlemmer, økt bevissthet om verdien av deres medlemskap og beholdning av eksisterende medlemmer er annet ansvar i denne komiteens portefølje. Medlemskapsutvalgets leder utsteder også undersøkelser og lærer om medlemmernes behov, problemer og ønsker.

Politikk og vedtekter

En medlemskapsformann utvikler, opprettholder og leder endringer i forbindelse med administrasjon av medlemsspesifikke retningslinjer og vedtekter. Å undersøke lignende retningslinjer i likesinnede organisasjoner og koordinere politikk og bylaw vurderinger utgjør en del av formannskapets administrative oppgaver.

Komiteens ledelse

En medlemskapsformann leder det offisielle medlemskapsutvalget for organisasjonen. Han utpeker en notattaker, sørger for at protokollene fra møter blir arkivert på riktig måte og kontakt med utvalgets medlemmer for å sikre at alle handlingsobjekter blir fullført. Denne formannen kan også sitte på andre komiteer eller styre spesialkomiteer knyttet til store medlemskapsarrangementer.