Hvordan lage en markedsføringskalender

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et av de viktigste verktøyene som alle markedsførere trenger i deres verktøy er en markedsføringskalender. Kort sagt, en markedsføringskalender hjelper deg med å lansere markedsføringsmålene dine på en strukturert måte.

Du vil være i stand til å koordinere markedsføringsarbeidet ditt, og det vil hjelpe deg med å skape et markedsføringsbudsjett mens du holder deg på sporet.

Elementer du trenger

  • Microsoft Excel

  • Din nåværende markedsplan (hvis du har en)

  • Et par timer

Jeg er en visuell person, og elsker å se på et øyeblikk hva som kommer, hva som har blitt gjort, og viktigst hvor jeg kanskje mangler noe.

Så før vi begynner, lar vi laste ned en mal for å starte dette, hvordan du kan få fart på prosessen.

I stor grad er den beste markedsføringskalenderen jeg har funnet, fra Brandeo. Den kan lastes ned under Creative Commons-lisensen her

Når du har lastet ned malen, vil du åpne den og sjekke ut kategoriene på venstre side av malen for å se om de passer inn i planen. Hvis ikke bare slette raden, eller bedre, endrer du navnet for å gjenspeile strategien din.

Deretter slettes timingen i planen ved å velge de grå skyggefulle områdene, og velge "ingen fylling" eller hvitt fra Excel-menyen. Tips: Ikonet for dette ser ut som en liten malingsbøtte.

Med standard timing slettet fra malen kan du nå begynne å legge til din egen. Bare marker de cellene du vil bruke, og slå dem sammen og fyll cellene med grå (eller hvilken fargen du vil bruke).

Tips

  • Husk de 4 P-ene når du fyller ut dette! Glad markedsføring!

Advarsel

Husk at malen som brukes i denne artikkelen, blir gjort tilgjengelig under en Creative Commons License og er underlagt Brandeo Vilkår og betingelser.