Hva er ferdigheter gap analyse?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En kompetanse gap analyse er et evalueringsverktøy for å bestemme treningsbehov for en person, gruppe eller organisasjon.Analysen avslører forskjellene mellom de nødvendige og eksisterende ferdighetsnivåer og de anbefalte strategiene for å redusere forskjellene eller lukke gapet.

Verktøy

Ytelsesvurderinger, spørreskjemaer, intervjuer og gruppediskusjoner er hovedverktøy for å vurdere dagens ferdighetsnivå. Fremskrivninger, selskapsmål og langsiktige planer informerer om hva de ønskede ferdighetsnivåene er.

evaluering

Sammenligning av de to funnene avslører gapene i kompetanse. Ferdighetsområder evaluert inkluderer ansvar, plikter, oppgaver, funksjoner og kunnskap.

anbefalinger

Detaljer om gapet på ferdighetsnivå informerer diskusjoner mellom trenere, ledere og medarbeiderrepresentanter for å bestemme arten av treningsprogrammet som trengs.

Fordeler

Å identifisere ansattees treningsbehov og måten å møte disse behovene, hjelper ledere i planlegging, tidsstyring og budsjetthensyn. Med målrettet opplæring får de ansatte jobbtilfredshet, selskapet optimaliserer sine menneskelige ressurser, og produksjonsnivåene vil trolig bli bedre.

Ekstra bruk

En ferdighetsgapanalyse kan også avsløre medarbeidernes kompetanse eller mangel på det som kan peke på behovet for erstatning, forfremmelse eller jakten på personlig vekst. En ansatt kan bruke kunnskap om et kompetanse gap for å søke videreutdanning på et eksternt treningsanlegg.