Ulempene ved å utnevne en Chief Information Officer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Overordnet informasjonsansvarlig, eller CIO, overvåker all datautstyr og andre informasjonsteknologiske systemer i et selskap. Jobben krever at CIO ofte analyserer selskapets mål og lager planer for å integrere ny teknologi eller bruke eksisterende utstyr for å bidra til å nå målene. CIO må gjøre dette mens du holder innenfor et budsjett. Selv om CIO vanligvis er en nøkkelansvarlig i store selskaper, kan det være ulemper å ha en i små og mellomstore bedrifter.

Budsjettbelastning

De fleste CIOs begynner sin karriere i IT-avdelingene. Når en arbeidstaker fremmes til CIO, skifter hans rolle fra å løse de daglige problemene for å oppnå langsiktige mål. Dette kan føre til en belastning på budsjetter i selskaper med små IT-avdelinger fordi CIOs tidligere feilsøkingsrolle fortsatt må fylles. Et bedre valg for små og mellomstore bedrifter kan være uten CIO og kontrakt med IT-spesialist når nye systemer trengs.

Mangel på strategisk planlegging ferdigheter

En stor del av CIOs rolle innebærer strategisk planlegging. Men så nylig som for 10 år siden var strategisk planlegging ikke en ferdighet undervist i IT-skoler. En CIO kan bli ansatt på grunn av hans track record i å fikse IT-problemer, men mangler fortsatt forretningsevner som trengs for å oppnå langsiktige mål.

Ledelse Vakuum

CIO har liten tid til å direkte overvåke IT-staben. I små bedrifter kan viktige oppgaver som opplæring overleveres til medlemmer av IT-ansatte som allerede føler at de er overarbeidet. Monteringsansvaret kan føre til at IT-medarbeiderne oppfordrer CIO til å redusere moral og effektivitet på arbeidsplassen.