Fordeler og ulemper med streng ansvar

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I lov refererer ansvar til juridisk ansvar. Bedrifter er ansvarlige for å betale penger - kalt skader - til enkeltpersoner som selskapet har gjort feil. Personer som har blitt begått av et selskap kan stole på virksomheten og en domstol bestemmer hvorvidt selskapet er ansvarlig og hvor mye erstatning ansvarlige selskaper må betale. Noen ganger forårsaker et produkt en juridisk feil, som kalles produktansvar. Juridiske feil er kalt torts. Strengt ansvar er et juridisk begrep som brukes i tortilfeller hvor et defekt eller utilstrekkelig produkt har forårsaket skade for forbrukeren.

Ulemper for bedrifter

Strengt ansvar er en type produktansvar som holder selger selskapet ansvarlig for mangelfull eller utilstrekkelig produkt. Strengt ansvar er ansvar uten feil, noe som betyr at selgeren av produktet er ansvarlig for skader selv om skaden ikke var selskapets feil. Strenge ansvar gjelder bare for bedrifter som er offisielt engasjert i salg eller leasing av produkter; Privat salg er ikke aktuelt. Strenge ansvar er kun håndhevet i enkelte stater, og hver stat som har strengt ansvar, kan ha forskjeller på loven.

Fordeler for selskaper

Alle parter i produktets distribusjonskjede kan holdes ansvarlige for produktets skade. Dette inkluderer forhandlere, produsenter, distributører og grossister. Dette innebærer at det ansvarlige selskapet i noen tilfeller kan dele eller overføre erstatningsbyrden ved å saksøke andre medlemmer av distribusjonskjeden. Den ansvarlige parten må imidlertid bevise uaktsom partiet blant medlemmene av distribusjonskjeden. Selskaper under statskontrakt er vanligvis fritatt for strenge erstatningsskader.

Fordeler for forbrukerne

Under strengt ansvar kan skadede brukere saksøke for eiendom og personlige skader. Strengt ansvar dekker kjøperen og alle brukerne av produktet. Brukere inkluderer alle som aktivt eller passivt nyter fordelene av produktet. Brukere kan inkludere kjøperens familie, venner, naboer eller kolleger. I enkelte tilfeller kan selv tilhengere gjenopprette skader som brukere.

Ulemper for forbrukerne

I flere situasjoner kan kjøperen og brukerne ikke stryke for streng erstatningsansvar. En kjent "generell fare" er en slik situasjon. Noen ganger er den inneboende faren for et produkt - som en kniv eller en pistol - generell kunnskap. Bedrifter er ikke ansvarlige for ikke å advare forbrukerne av allment kjente farer. Selskaper er heller ikke ansvarlige i situasjoner hvor forbrukeren har misbrukt eller endret produktet på en slik måte at det forårsaker skade.