"Vår isfjell smelter" Gruppearbeid

Innholdsfortegnelse:

Anonim

"Vår isfjell smelter" av John Kotter og Holger Rathgeber, er en skikkelse om å håndtere forandring. Det forteller historien om en koloni av pingviner som bor på et isberg som oppdager at deres isfjell kan smelte. Fordi endring (som for eksempel flytting til et annet sted) er vanskelig, går de gjennom åtte trinn for å akseptere og implementere endringen de skjønner må oppstå. Du kan gjøre gruppevirksomhet for å bedre internalisere prinsippene som er angitt i denne boken.

Bruke prinsippene

Den mest grunnleggende aktiviteten du kan gjøre er å få gruppen til å bruke prinsippene som er lagt ut i boken. For å gjøre dette må de først oppleve en situasjon som de mener krever en endring som skal gjøres. De bør da gå gjennom og beskrive hvordan hvert prinsipp kan settes i handelen for å gjøre den forandringen. Om mulig bør gruppen identifisere hvilke nøkkelaktører som vil være nødvendige for å ta hvert trinn.

Utvide en scene

Tegnene i boken er velutviklede og kan lett utføres. Gruppen bør velge en av scenene i boken og tildele et tegn til hvert gruppemedlem, og de gjenværende medlemmene kan være pingviner i kolonien. Snakk om prinsippet undervist i hver scene, og utfør det, og sørg for at hver person forblir i karakter gjennom hele skiten. Deretter diskutere hvordan det føltes å spille ut de forskjellige tegnene og om studentene kunne identifisere med hvordan deres spesielle karakter følte seg.

Velg to

Sett ut to bokser med papirbrett på innsiden av dem. En boks bør fylles med "situasjoner med endring" som kan komme opp i skolen, fritidsaktiviteter eller privatliv. Papirtykkene i den andre boksen skal hver ha et prinsipp fra boken skrevet på dem. Hvert medlem av gruppen velger en glid fra hver boks. Gruppemedlemmer blir så svingete og leser de to slipsene sine og snakker om hvordan de kunne bruke prinsippet de valgte i situasjonen de valgte.

Vårt isberg: The Movie

Grupper bør jobbe sammen for å komme opp med en film der en endring blir introdusert. De bør da ta fra seg filmen for å finne ut hvilken av trinnene som ble tatt fullt og som ikke var. I en gruppediskusjon bør de avgjøre om trinnene som ikke ble tatt, påvirket måten som endringen ble implementert i filmen, samt hvilken av de trinnene som var mest viktig for utfallet av endringen.