Hvordan kjøre et vellykket møte ved hjelp av en enkel parlamentarisk prosedyre

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bruk av enkel parlamentarisk prosedyre, reglene for å drive et møte, resulterer i vellykkede forretningsmøter. Alle har mulighet til å stemme meninger og stemme. Virksomheten blir ferdig og møtene er ikke lange, kjedelige og ikke-produktive. Et grunnleggende parlamentarisk verktøy er bruk av hovedmotiv, en metode for innføring av et emne, debattering av emnet og avstemning.

Under den nye virksomhetsdelen av et møte introduserer et medlem av organisasjonen en ide ved å gjøre en hovedoppgave. Medlemmet adresserer presidenten eller stolen. Når det blir anerkjent, sier medlemmene "Jeg flytter til …" eller "Jeg flytter …" For eksempel kan et medlem si: "Jeg flytter klubben og holder en bilvask neste lørdag på Ace-butikkens parkeringsplass."

For hovedbevegelsen for å fortsette, må et annet medlem nekte bevegelsen ved å si "Jeg nådde bevegelsen." Hvis det ikke er noe sekund, dør bevegelsen av mangel på interesse.

Presidenten omstiller bevegelsen og åpner debatt. Vanligvis vil medlemmet som gjorde bevegelsen, ønske å snakke først. Et medlem bør ikke snakke igjen før alle andre har hatt mulighet til å snakke.

Når debatten er avsluttet, kaller presidenten for en stemme. Det er fire måter å stemme på. En vanlig metode er stemmeavstemningen. Presidenten ber om alle medlemmer til fordel for bevegelsen om å si "aye." Da blir alle de som står imot bevegelsen bedt om å si "nei". En stigende stemme er en annen avstemningsmetode. Medlemmer i favør av bevegelsen blir bedt om å hente en hånd eller stå. De stemmene nei blir deretter bedt om å vise det samme tegnet. Hvis det er viktig å vite hvordan hvert medlem stemmer, holdes det en stemmeanrops stemme. Navnet på hvert medlem kalles og hvert medlem sier "aye" eller "no." I noen tilfeller kan en hemmelig avstemningsstemme brukes.

En hovedbevegelse krever en majoritetsstemme - mer enn halvparten av medlemmene går inn for avstemningen. Hvis det er et slips, kan presidenten bestemme valg. Når avstemningen er bestemt, annonserer presidenten resultatet av avstemningen. Han tapper på gavlen en gang og går videre til et annet emne.

Tips

  • Husk å bare diskutere ett emne om gangen. Ikke gjør negative hovedbevegelser. For eksempel bør en bevegelse ikke lese, "Jeg flytter at vi ikke har et bake salg neste uke." Mer informasjon om parlamentarisk prosedyre finnes i boken, "Roberts ordningsorden".