Slik beregner du en avskrivningsbalanse for bygg

Anonim

Forretningsbalanser bryter ned selskapets eiendeler og forpliktelser i en line-by-line mote. Felles eiendeler for mange bedrifter er bygninger og utstyr. Bygninger og utstyr forverres over tid, men deres verdi forblir ikke konstant. For å fastslå en bygges nåværende verdi, må en eier avskriv verdien av bygningen over tid. Fordi verdien av en bygning ikke vil forverres raskt, er lineær avskrivning den foretrukne metoden. Direkteavskrivninger amortiserer verdien av eiendelen jevnt over eiendelens levetid.

Bestem byggets levetid. Tjenesteliv er beregnet levetid for bygningen. Det kan hende du trenger en ekspert for å vurdere bruksperioden for bygningen din hvis den ikke er kjent. Her antar det at det er 40 år.

Bestem bygningens bergingsverdi. Salvageverdi er bygningen verdt på slutten av nyttelivet. I faglige regnskapsproblemer er verdien vanligvis gitt. Ved praktisk anvendelse kan det være nødvendig med en faglig vurdering. Her antar det at det er $ 25.000.

Beregn avskrivbar base. Dette tallet representerer hvor mye kostnad som er fordelt over bygningens levetid. Det er kostnaden for bygningen minus bergingsverdien. Hvis bygningen koster $ 400 000 og bergingsverdien er $ 25 000, er avskrivningsgrunnlaget $ 375 000.

Del den avskrivbare basen etter byggets levetid for å beregne avskrivningskostnaden hvert år. Her er utgiften $ 9.375.

Fyll ut balansen din. På linjen "Bygninger" i delen "Eiendom, anlegg og utstyr", skriv den opprinnelige prisen på bygningen. På linjen "Mindre akkumulert avskrivning" skriver du de totale avskrivningskostnadene. De totale avskrivningskostnadene avhenger av hvor gammel virksomheten er med hensyn til levetid.

Trekk opp den opprinnelige kostnaden av bygningen fra akkumulerte avskrivninger for å fastslå bygningens bokførte verdi. For eksempel, anta at bygningen opprinnelig koster $ 400 000, og dens avskrivbare base er $ 9 375. Bygningen er fem år gammel. Den totale akkumulerte avskrivningen for denne bygningen er $ 46.875. Den bokførte verdien av bygningen er $ 353,125.