Samtidige tekniske fordeler

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Samtidig prosjektering, også kalt simultan engineering, er en prosess for å designe og skape produkter der prosjektarbeidere utfører hvert trinn samtidig, i stedet for en etter hverandre. For eksempel kan designteamet for en bilprodusent jobbe på formen på en ny bil mens teknikere tester sin aerodynamikk i vindtunnelen. Selv om de første forsøkene på samtidig prosjektering kan være utfordrende, medfører de involverte praksis flere konkurransefortrinn.

Raskere tid til å markedsføre

En stor fordel at samtidige engineering tilbud er at det tillater bedrifter å levere sine produkter til markedet i en mye kortere tidsramme. Når produktutviklingsstadier løper fortløpende, må arbeiderne på prototypingstrinnet vente til de i designfasen har fullført oppgavene sine, de som har testfase må vente til de i prototypefasen er ferdige, og så videre. Alt dette venter kan forsinke produktutgivelser. Samtidig prosjektering gjør at arbeidstakere på flere stadier kan jobbe samtidig, forkorte tiden til markedet.

Forbedret kvalitet

Samtidig tekniske praksis gjør det også mulig for arbeidere og ledere å oppdage eventuelle produksjonsproblemer tidligere i prosessen, noe som fører til et produkt av høyere kvalitet. Disse metodene reduserer også designrevisjoner, ubøyelige prototyper og overdreven testing for å komme frem til det høyeste kvalitetsproduktet på kortest tid. I bilprodusentens eksempel blir det oppdaget problemer som involverer bilens aerodynamikk tidligere i prosessen av testteamet, som gjør at design- og prototypingsteamene kan jobbe for å løse problemet.

Lavere utviklingskostnader

Størstedelen av selskapets kostnader knyttet til å skape et nytt produkt involverer design og utviklingsprosesser. Ledere kan bruke samtidig teknologi som et kraftig verktøy for å redusere de tidlige utviklingskostnadene. Siden samtidige prosesser reduserer tiden i design- og utviklingsfasene, kan selskapene levere et produkt raskere, bedre og billigere enn sine konkurrenter. I bilprodusentens eksempel tillater samtidige tekniske metoder at design-, prototyping- og testteamene produserer en fabrikkfärdig bildesign på mye mindre tid og til en lavere kostnad for selskapet.

Økt produktivitet

Mens påfølgende prosjektering krever at arbeidstakere på et senere tidspunkt venter på de i tidligere stadier, gir samtidig prosjektering arbeidere muligheten til å være produktive umiddelbart og gjennom hele prosessen. Denne prosessen tillater arbeidstakere å fokusere på prosjektet som helhet, i stedet for å fokusere utelukkende på sitt spesialområde. I bilprodusenteksempelet jobber design-, prototyping- og testteamene sammen på samme problem samtidig for å finne den beste løsningen.