Slik kritiserer du et merke

Anonim

Branding er det viktigste aspektet ved å etablere produkter. De fleste forbrukere stoler på et kjent merke over et ukjent, selv om prisen på merkevaren er høyere. Den tilliten kommer fra år med nøyaktig markedsføring, reklame, produktplassering og sjelden, om noensinne, endring av merkelogoen og produktutseendet. De mest etablerte merkevarene kan enkelt endre deres strategier og oppdatere utseendet til deres produkter, men dette kommer ikke uten års utvikling av merkevaresikkerhet.

Bestem merkevaren og hva den står for. Dette høres enkelt, men mange merker er ineffektive fordi de sender feil melding til de som ikke er kjent, så se objektivt på merkevaren for feilkommunikasjon.

Analyser merkevarematerialene. Logoer, nettsteder, reklamer og produkter som støttes av merkevaren, bør enkelt vise den tilsiktede meldingen. Hvis noe ikke støtter merkevaren, må det endres eller fjernes.

Forstå målgruppen. Selv om det ville være ideelt for et merke å appellere til alle, er det vanligvis et mål demografisk, og dette merket må snakke med det. Dette er det primære innkjøpsperspektivet. For eksempel kan et økologisk matmerke appellere til overklassefamilier med enslige barn som bor i forsteder, mens et fastfood-merke appellerer til de som er middelklassen eller lavere, har flere barn og begge foreldrene jobber på heltid. Disse eksemplene kan ikke være nøyaktige, men dette er typen informasjon du burde se.

Merk nøyaktig merkebevissthet. Om dette er et lokalt firma, et spesialfirma eller et landsdekkende og lett gjenkjennelig selskap, må du kontrollere nivået av bevissthet på markedet. Mengden annonsering, merkevarebygging og produkttilgjengelighet bestemmer mengden eksponering og salg, så hvis denne fremgangsmåten ikke er ansatt, kan merket lider. For eksempel kan et brikkeselskap ha et forhold til en eskekjede for å vise sine sjetonger på en frontendeknapp to uker ut av en måned, noe som gir den mer eksponering, eller det kan delta i hyppigere salgsfremmende salg.

Bestem effektiviteten av alle deler av merkevaren. Hvis det er uoverensstemmelser, er det på tide å gjøre endringer.