Slik utarbeider du en prøvebalanse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En av de enkleste måtene å finne ut om bedriftens budsjett virker effektivt, er å utarbeide en prøvebalanse. Prøvebalanse er en måte for deg å balansere inntektene dine med utgiftene dine. Lag arket ditt ved hjelp av en notatbok og penn eller gjør det på datamaskinen ved hjelp av et regnearkprogram. Noen regnskapsprogrammer vil opprette en prøvebalanse for deg.

Elementer du trenger

  • Finansiell programvare

  • Kalkulator

Bestem bedriftens debiteringer. Debitter er eiendeler eller utgifter, inkludert kontanter, inventar og avskrivninger på eiendom, for eksempel kjøretøy og bygninger. Disse elementene vil gå på venstre side av prøvebalansen.

Finn tallene for dine kreditter, inkludert gjeld, inntekter og egenkapital. Gjeld er forskjellig fra utgifter fordi dette er penger skyldes at du ikke har betalt ut.

Opprett prøvebalansen ved å sortere elementene dine i kategorier. Lønnskostnader og forsikringsutgifter kan for eksempel gå under overskriften "driftskostnader." Unngå å gjøre mer enn fem eller seks kategorier, eller det blir forvirrende.

Oppgi kategorinavnene på venstre side av arket, og legg navnene på elementene i kategoriene i etterfølgende rader, og kjør ned siden. Sett kategorititlene i fet skrift eller alle caps.

Legg de numeriske debetbeløpene til den andre kolonnen, og legg dem direkte ved siden av overskriften. Skift deretter en kolonne til høyre og sett inn kredittbeløpene på samme måte. Pass på å sette negative tall i parentes.

Legg de respektive kolonnene sammen (eller trekk) nederst på arket. Dette bør gi deg en total for debet og en annen for studiepoeng. Se at tallene stemmer overens. Hvis de ikke gjør det, må du sjekke aritmetikken din og prøve igjen, eller ta kontakt med hovedboken for å se om det er feil.

Tips

  • For å finne ut avskrivninger, del verdien av eiendommen med antall år det vil vare, og del deretter igjen med 12 for å få månedlig total.

    Opprett arket ditt ved begynnelsen av den nye måneden.

    Du trenger ikke å opprette balansen din for hele måneden samtidig. Du kan lage en på ukentlig basis eller til enhver tid.

Anbefalt