Banker Vs. Forteller

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Tellers er de bankansatte som vanligvis har mest en-mot-en kontakt med kontoinnehavere. Men folk i bankbransjen refererer vanligvis til alle andre ansatte enn tellerne som bankfolk. Tellerjobbene er forskjellige fra andre bankroller fordi tellere primært er opptatt av å betjene kunder mens andre bankmedarbeidere primært er opptatt av salg eller ledelse.

kvalifikasjoner

Tellerstillinger er normalt på jobb på grunnnivå, og de fleste banker krever at søkere har noen kontanthåndteringsopplevelse, samt et videregående diplom. Noen banker har også salgsplaner på oppdragsnivå, men mange banker krever at alle som er involvert i salg, har en grad i forretning eller et relatert felt. I tillegg må bankfolk som selger forsikring eller verdipapirer bestå lisenseksamen. På grunn av bankers krav til utdanning og lisensiering er lønnene deres vanligvis høyere enn lønn for tellere.

Service

Tellers behandler kundeinnskudd og gir kontanter til kontoinnehavere som tar uttak. Tellers forbereder også endringsordrer for kommersielle kunder og selger kasserer, sjekker og bestillinger. Personer som ønsker tilgang til deres safe, blir vanligvis escorted til rommet av en teller. Spørsmål knyttet til overtrekkede kontoer, tillegg eller fjerning av kontoundertegnere og andre typer mer kompliserte serviceproblemer behandles normalt av bankfolk i stedet for tellere.

Henvisninger Vs. salgs~~POS=TRUNC

De fleste banker krever at tellere proaktivt markedsfører bankprodukter og -tjenester til eksisterende kunder, samt personer som ikke har kontoer. Imidlertid kan tellere ikke faktisk åpne kontoer og er derfor bare ansvarlige for salgshendelser. Finansielle salgsspesialister er bankmenn som åpner nye innskuddskontoer og sender inn søknader om lån og kredittkort. Finansielle spesialister kan i sin tur henvise til kunden som trenger andre typer produkter til andre spesialiserte bankfolk som håndterer boliglån eller investeringer.

betraktninger

Personer som jobber som tellere kan forsøke å flytte inn i høyere betalende stillinger. Over forhandlerposisjonen er de ulike bankrollene delt mellom salgs- og tjenesteposisjoner. Tjenesteplasser inkluderer revisorer og filialforvaltere. Personer i tjenesteroller er ansvarlige for den daglige driften av banken og overholdelse av problemer. Finansielle salgsrepresentanter er første nivå i salget, og de som klarer seg godt i den posisjonen, kan gå inn i investeringssalg eller bli boliglånsansvarlige. Vellykkede lånemyndigheter kan etter hvert bli kommersielle långivere, mens investeringsrepresentanter ofte går inn i finansielle analytikerroller og andre ledende stillinger i selskapet.