Hva er Corporate Risk Management?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Korporativ risikostyring refererer til alle metodene som et selskap bruker for å minimere økonomiske tap. Risikostyrere, ledere, ledere og mellomledere, samt alle ansatte, utfører praksis for å forhindre tapeksponering gjennom interne kontroller av mennesker og teknologier. Risikostyring er også knyttet til eksterne trusler mot et selskap, som for eksempel svingninger i finansmarkedet som påvirker sine finansielle eiendeler.

Beskytte Aksjonærer

Et selskap har minst en aksjonær. Et stort selskap, som et offentlig-handlet eller medarbeidereid, har tusenvis, eller til og med millioner av aksjonærer. Korporativ risikostyring beskytter investeringen til aksjonærene gjennom konkrete tiltak for å kontrollere risiko. For eksempel må et selskap sørge for at midler til kapitalprosjekter, for eksempel bygging eller teknologiutvikling, er beskyttet inntil de er klare til bruk.

Typer av risiko

Vurder hvilke risikoer et selskap må adressere hver dag. Et selskap kan bli insolvent dersom det ikke har kjøpt forsikring, gjennomført tapskontrolltiltak og brukt annen praksis for å forhindre økonomisk tap. Forsikring er ikke erstatning for vellykket identifisering av tiltak for å hindre tap, for eksempel sikkerhetstrening for å forhindre arbeidskader og dødsfall. Risiko kan omfatte farerisiko, økonomiske risici, personskade og død, forretnings- avbrudd / tap av tjenester, skade på selskapets omdømme, feil og utelatelser og søksmål.

Sannsynlighet og konsekvenser

For å forhindre økonomiske tap engasjerer et selskap en viss spekulasjon. En risikostyring beregner sannsynligheten for hver type arrangement som vil skade firmaets økonomiske stilling og konsekvensene. Beregning av sannsynligheten for at noe vil skje og dets tilknyttede kostnader gjør at en risikostyring kan anbefale måter å adressere de mest sannsynlige risikoene til toppledelsen, styret og eierne av selskapet.

Solutions

En bedriftsrisikostyring er en tverrfaglig profesjonell med forståelse av interne forretningsprosesser og mange finansielle instrumenter. Denne profesjonelle kan ha en bakgrunn i bedriftsledelse, finans, forsikring eller aktuarvitenskap. Hun kan foreslå løsninger til et selskap for å beskytte sine eiendeler. For eksempel kan hun anbefale å kjøpe millioner av dollar i kommersiell ansvarsforsikring. Noen risikoer som hun regner med, som potensielt skadelig for selskapet, blir ignorert mens andre er dekket av denne ansvarspolitikken. Hun kan anbefale å kjøpe andre typer forsikringer, for eksempel brann eller svindel, etter å først veie kostnadene i motsetning til fordelene ved hver type dekning.