Komponenter av et kapitalbudsjett

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hovedstadsbudsjettprosessen er en aktivitet som hjelper et selskap å opprette et budsjett for å anskaffe eiendeler. Eiendomsoppkjøp er ofte en kostbar prosess som fører til behovet for et budsjett. Flere komponenter er nødvendige for å fullføre denne prosessen, og i noen tilfeller følger et hovedbudsjett ikke en tradisjonell budsjettprosess.

Kontantinnløp

Kontantinnstrømning representerer alle kvitteringer et selskap vil motta fra eiendomsoppkjøpet. I de fleste tilfeller representerer tilstrømningen ekstra penger opptjent gjennom økt driftsaktivitet. Kontantstrømmer er vanligvis angitt for hvert år i en bestemt tidsperiode. For eksempel kan et selskap ha en femårig plan for å tilbakebetale kostnadene knyttet til eiendomsoppkjøpet. Kontantstrømmen for disse fem årene er en del av hovedbudsjettet.

Cash Outflows

I hovedstadsbudsjettet er kontantstrømmer koster et selskap må betale for eiendomsoppkjøpet. Eksempelvis er kjøpesummen, frakt og håndtering og lignende kostnader en del av kontantutgangen. Opplæring og kostnader for å endre dagens fasiliteter faller også under denne kategorien. Et annet begrep for kontantstrømmer kan være kontantbetalinger, noe som tydeliggjør hva som faller under denne kategorien.

Budsjettmodell

Bedrifter kan velge blant flere kapitalbudsjettmodeller. Disse inkluderer tilbakebetalingstid, avkastning og nåverdi. Selskaper velger ofte en modell for denne prosessen. Tilbakebetalingsperioden bestemmer antall måneder eller år det tar å tilbakebetale kontantstrømmer. Avkastningen presenterer gjennomsnittlig avkastning for aktivets hele liv. Netto nåverdi rabatter fremtidige dollar opptjent i dagens dollar verdi for sammenligning.

betraktninger

Hver hovedbudsjettmodell presenterer vanligvis en annen figur. Et selskap kan forberede et kapitalbudsjett ved hjelp av hver modell, selv om dette ikke er nødvendig. Den beste metoden for denne prosessen er å gjennomgå flere alternativer ved hjelp av samme metode, som for eksempel tilbakebetalingstid. Dette tillater en sammenligningsprosess som gir tilsvarende tall for alle eiendeler som er involvert i budsjettprosessen. Bedrifter kan velge hvilken metode de mener gir den beste representasjonen for det oppgitte scenariet.