Forskjeller mellom prosjektledelse og byggeledelse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Byggeledelse er en praksis som brukes på byggeprosjekter og programmer.Planlegging, design, konstruksjon og etterbygging er alle inkludert i byggeledelse. Prosjektledelse er en praksis der en leder overvåker et helt prosjekt ved å ansette underleverandører, bestille materiale og styre arbeidet med prosjektet.

Byggeledelse

Byggeledelse er gjennomført av store selskaper med store kundebaser. Disse typer selskaper gjør mye mer enn å bygge og administrere et prosjekt. Ofte tilbyr de finansiering, byggingstøtte og muligheter for innkjøp av materialer. Vanligvis har et byggeleder ikke alltid en leder på arbeidsstedet. En arbeidstaker kan vise seg fra tid til annen for å sjekke på ting selv.

Prosjektledelse

Prosjektledere er ansatt for et bestemt prosjekt. Hovedansvaret er å sikre at prosjektet er ferdig, fra begynnelse til slutt. De må ansette og planlegge alle underleverandører for prosjektet, bestille materialer og sørge for at materialer er der når arbeiderne trenger dem. Prosjektledere er til enhver tid på prosjektstedet når arbeidere er der. De svarer på spørsmål til arbeidere og løser eventuelle problemer eller problemer som kan oppstå.

Fordeler

Begge typer ledelse gir fordeler for prosjekteiere. Prosjektledelse gir en fordel for eiere av prosjektet. De kan beholde kontroll over alle aspekter av prosjektet og alltid ta den endelige avgjørelsen. En annen fordel med dette er at når eierne er i kontroll, innser de fordelene med konkurransedyktig budgivning. Dette bidrar til å redde eierne penger. På den annen side tilbyr byggeledelsen fordeler. Eiere som ikke vil være med i beslutningsprosessen behøver ikke å være når en prosjektleder er ansatt. Når et prosjektledelsesfirma er ansatt, betaler eierne kun en person.

ulemper

Med prosjektledelse kan eiere føle seg overveldet å være ansvarlig for alle beslutninger. Eiere må også håndtere mange selskaper når det gjelder betalbar betaling. En ulempe med byggeledelsen er at eierne mister kontakten med alle entreprenørene, slik at byggelederiet kan overta hele prosessen. Eiere ofte også betale mer penger enn de ville ha ved å ansette en prosjektleder.