Hvordan er en stifter laget?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bakgrunn

Stiftemaskiner kommer i mange størrelser og former, og har like mange bruksområder. Stiftemaskiner brukes i produksjon av mange typer møbler, legging av teppe, lukning av bestemte sår etter medisinske prosedyrer, vedlegg av elektriske ledninger, montering av isolasjon, konstruksjon av mange typer bilderammer, og selvfølgelig de mange bruksområdene i hjemmet og kontormiljøene. Hovedfokus for denne artikkelen er den grunnleggende kontorstifteren.

Grunnleggende deler

De grunnleggende delene av en stifteenhet inkluderer armen som er festet til basen, oftest med en metallpinne, magasinpatronen som inneholder vognen som holder stifter, en styrfjær som strømmer stifterne til stifteenhetens front, en tann som stikker ned på stifter når armen presses, og en bladstilfjær som returnerer armen til hvilestilling når en stift er trykket. Avhengig av stifteenhetens størrelse kan basen enten være et fast formet stykke metallplate eller kan inneholde en fjærstyrt plate som sitter under stedet der stifterne kommer ut. Denne tallerkenen kan roteres for å kontrollere om armene på stiftet foldes inn, som den vanligste retningen, eller bretter utover, som har blitt funnet å imøtekomme flere ark med papir.

Hvordan en stifter er laget

De fleste deler av stiftere i disse dager er maskinfremstillet. Arm og base, avhengig av stifteenhetens størrelse, kan være laget av injeksjonsstøpt plast, en prosess der flytende plast injiseres i en stor samling preformede metallstøper som, når plasten er avkjølt, danner plast inn i ønsket form. De kan også stemples ut av forskjellige tykkelser av metallplater, en prosess som innebærer store metallplater, vanligvis stål eller aluminium, som beveger seg gjennom en serie maskiner som først skjærer ut den grunnleggende formen på delene som trengs, og deretter ved hjelp av store hydrauliske presser, bøy og form metallet i ønsket form. De spiralformede fjærene er laget av en serie maskiner som tar lange trådspoler med forskjellige diametre, kutter ledningen til lengde, spoler dem til den nødvendige formen og til slutt varmebehandler dem for å gi dem vårenes egenskaper. Alle andre deler av stifteenheten er stemplet av metallplater. De enkelte stykkene er montert for hånd, med hjelp av maskiner som lukker naglene og sørger for at stykkene passer tett sammen.