Slik beregner du grunnvekt

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Basisvekten er totalvekten, i pounds, av et papirbånd. Et papirpapir er 500 ark og er standardbestillingsenheten for papir. Fordi papiret kommer i forskjellige størrelser og bredder, kan papirets grunnvekt variere fra ream til ream. En måte å beregne grunnvekten innebærer å bruke både metriske og vanlige (tommer) enheter i en formel. For å gjøre dette må du ha en skala, en metrisk linjal og en vanlig linjal.

Elementer du trenger

  • Scale

  • Metrisk linjal

  • Normal linjal

Trykk nulleringsknappen på skalaen og vent til den leser 0. Legg ett papirark på skalaen, og ta det av for å måle lengden og bredden med metrisk linjal. Multipliser lengden og bredden for å få området i kvadratmeter. For eksempel, hvis papiret er.2 meter ved.7 meter, er området ca. 14 meter.

Del massen av papiret i gram ved sitt areal i kvadratmeter. Ved hjelp av eksemplet ovenfor, hvis papiret har en masse på 5 gram, vil du dele 5 med.14 og få 35,7.

Mål lengden og bredden på papiret i tommer, og multipliser deretter de to tallene for å finne sitt grunnleggende område. For eksempel, hvis papiret var 17 tommer med 22 tommer, ville det grunnleggende området være 374 kvadrattommer.

Multipliser disse to produktene. Ved hjelp av de ovennevnte tallene, 35,7 x 374 = 13,351,8.

Del dette tallet med 1,406,5. Det resulterende tallet er grunnvekten til papiret. Ved hjelp av de ovennevnte tallene vil grunnvekten av papiret være 9,49 pounds (13,351,8 / 1,406,5).