Hvordan bestemme manglende balanse figurer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Investorer, finansanalytikere og kreditorer vurderer selskapsbalanser til å ta beslutninger om utlån eller investeringer i disse selskapene. Når et selskap utarbeider sin balanse, samler det en rekke kontosaldoer, inkludert aktivakontoer, gjeldskonti og egenkapitalregnskap. Disse er permanente kontoer med saldoer som fortsetter på ubestemt tid. Balansen viser et bilde av selskapets økonomiske stilling fra datoen - typisk ved utgangen av regnskapsperioden - angitt i regnskapet. Etter hvert som selskapet utarbeider denne uttalelsen, går det regelmessig inn i sakte tall som må bestemmes.

Beregn de samlede eiendelene. De samlede eiendelene som er oppført i balansen må være lik totalforpliktelsen og eierens egenkapitalregnskap. Gjennomgå hver aktivakonto som er inkludert i den nåværende balansen, og beregne de totale verdiene.

Legg til de samlede forpliktelsene og eierens egenkapitalregnskap. Identifiser hver ansvarskonto og hver eiers egenkapitalkonto som er oppført på gjeldende balanse.

Finn forskjellen mellom de samlede eiendelene og summen av gjeld pluss eierandel. Dette bestemmer hvor stor forskjellen er mellom eiendelene og summen av gjeld og eierandel.

Se gjennom den korrigerte prøvebalansen. Den korrigerte prøvebalansen gir balansen for hver konto fra den siste dagen i regnskapsperioden. Dette inkluderer både balansekontoer og ikke-balansekontoer. Fremhev hver konto som må vises på balansen, ignorere en konto som ikke skal vises der.

Identifiser eventuelle eiendeler, gjeld eller egenkapitalregnskap som mangler i balansen. Gjennomgå de uthevede kontoene for å avgjøre om de kvalifiserer som eiendeler, gjeld eller egenkapitalkontoer. Sammenligne disse kontoene med de i den nåværende balansen. Merk eventuelle kontoer som ikke vises i balansen.

Endre balansen til å inkludere regnskapene som er notert på den korrigerte prøvebalansen.

Advarsel

Feil annet enn manglende tall kan forekomme i balansen. Balansen kan til og med balansere. Hvis regnskapsføreren feiler når du registrerer en transaksjon, følger denne feilen gjennom til regnskapet. For eksempel, hvis regnskapsfører koden en transaksjon som forsikringsutgift når den skulle være kodet som forskuddsforsikring, vil balansen være feil - selv om den fortsatt vil balansere.