Hvordan lage en 3 Shift Schedule

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å lage en tidsplan for tre skift kan være litt mer komplisert enn å bare dele arbeidsdagen i halvparten og jobbe mannskapet i åpnings- og lukkeskift. En tre-shift-skjema kan imidlertid være mye bedre for bedriften din, da det kan spare arbeidskraftskostnader og konsentrere mesteparten av arbeidsstyrken din i timer hvor kundenes etterspørsel er størst. I stedet for å kaste bort arbeidstimer i treg tid, fastslår trippelskiftplaner hvor arbeiderne er mest trengte og jobber dem i de travle timene. Oppsett av dette systemet tar litt tid og matte, men etter at de første tallene er satt ned, tar ukesplanen svært liten tid i det hele tatt.

Elementer du trenger

  • Salgsoppføringer fra tidligere uker

  • Kalkulator

Undersøk salgspostene fra de foregående fire ukene. Som du ser på hver dag, begynner du å se mønstre der virksomheten plukker opp på et tidspunkt i dag, og det begynner å bremse på et annet punkt. Legg merke til disse punktene.

Lag et diagram som merker ned hver time at bedriften din er åpen for hver ukedag. Skriv ned timeløpet for hver time daglig. Gjennomsnittlig ut de fire ukers salg for hver time. Dette gir deg et gjennomsnittlig time-salg for hver time i uken.

Lag en enkel graf for hver dag i uken. Merk ned hvert gjennomsnittlig timers salgsbeløp for hver dag. Dette vil skape syv bellkurvegrafer som illustrerer gjennomsnittlig time-salg for hver dag i uken.

Merk på hver graf en seksjon midt på dagen som omfatter de åtte timene med den travleste salget. Dette vil typisk være en gang midt på dagen. De fleste arbeidstidene dine vil bli brukt her.

Planlegg det første åtte timers skiftet som begynner med forretningsåpningen, og gir åpningsbesetningen tid til å sette opp virksomheten. Dette mannskapet vil fungere i åtte timer og vil forlate arbeidet om samme tid som avsluttende mannskap begynner å ankomme.

Planlegg det siste åtte timers skiftet, avsluttende mannskap, med sikte på å gi dem nok tid til å lukke virksomheten. Dette kan bety planlegging ekstra tid for rengjøring eller vedlikehold av utstyr. Dette mannskapet vil fungere i åtte timer.

Planlegg et midshift mannskap i de travleste åtte timene på dagen på ditt daglige diagram. Dette vil være en seks eller åtte-timers skift innført når det er mest nødvendig, dekker og fyller inn for å sikre at de ekstra kundene blir servert og ikke blir gjort til å vente.

Tips

  • Å spare arbeidskraftskostnader er mye lettere på denne typen tidsplan, da åpningsskiftmedlemmene kan sendes hjem tidlig hvis virksomheten senker, og etterlater midshiftarbeidere til å dekke. Det samme kan gjøres med midshift-arbeidere hvis kveldskiftet er veldig sakte.