Hva er forskjellen mellom SCADA og DCS-systemer?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Både DCS og SCADA er overvåkings- og kontrollsystemer som brukes i industrielle applikasjoner. Systemene overvåker utstyr og prosesser for å sikre alle prosesser og utstyr utfører innenfor de nødvendige toleranser og spesifikasjoner.

forskjeller

Overvåkingskontroll og dataoppkjøp (SCADA) samler data fra ulike sensorer og overvåkingsutstyr gjennom et fabrikk eller industrielt kompleks og sender det til en sentral datamaskin for behandling. I et distribuert kontrollsystem (DCS) er kontrollelementene ikke sentralisert, men distribuert gjennom fabrikken eller industrikomplekset.

Pålitelighet

En DCS er mer pålitelig enn et SCADA-system. Siden DCS-kontrollere er distribuert, vil en enkelt industriulykke ikke føre ned systemet. På den annen side kan en enkelt hendelse kreme et SCADA-basert system.

applikasjoner

Med en datamaskin som sentral kontroller er et SCADA-system mindre kostbart og gjelder derfor for mindre industrielle systemer. DCS er en bedre løsning for større, mer komplekse og geografisk spredte systemer hvor flere distribuerte kontroller er avgjørende.