Hva er elektronisk Supply Chain Management?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Elektronisk forsyningskjedestyring er mest kjent som e-supply chain management. Den kombinerer konseptene elektronisk virksomhet (e-business) og supply chain management (SCM), og viser hvordan handelskanalmedlemmer jobber sammen for å optimalisere ressurser og muligheter

SCM Grunnleggende

Supply chain management fremstod tidlig i det 21. århundre som en forlengelse av transport og logistikk. Det er en programvaredrevet forretningsprosess der forhandlere samarbeider med leverandører for å redusere kostnadene og presentere den beste verdien til sluttkunden.

Elektroniske muligheter

Internett og avanserte programvareløsninger øker fordelene ved SCM-partnerskap. Elektronisk datautveksling (EDI) er delt data mellom forhandlere og leverandører. Gjennom SCM-samarbeid kan leverandører få tilgang til lager- og logistikkdata fra forhandlere for å møte nettopp krav til innkjøp og å gi effektive svar på tilpassede ordrer.

fordeler

Selv om det er skummelt for noen, fjerner åpen kommunikasjon og delte data mellom forhandlere og leverandører eliminering av virksomhetenes ineffektivitet og bidrar til at kanalkanalmedlemmer gjensidig får kostnadsbesparelser og leverer bedre verdi for sluttkunder.