Definisjon av Leverandørkonsolidering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Leverandørkonsolidering har to grunnleggende tolkninger. Det refererer til en reduksjon i leverandører i en bransje på grunn av fusjoner og oppkjøp. Det er også brukt til å beskrive en detaljhandelsstrategi for å bruke færre leverandører til å bygge sterke partnerforhold.

Leverandørkonsolidering Grunnleggende

Fusjoner og oppkjøp var felles for næringslivet i begynnelsen av det 21. århundre. Dette påvirket leverandører da enkelte selskaper fusjonerte, mens større bedrifter kjøpte andre nisjeleverandører.

Leverandør Rationalisering Grunnleggende

Leverandørens rasjonalisering brukes ofte i stedet for leverandørkonsolidering som en forretningsstrategi. Det beskriver forhandlere eller kjøpere som trimmer mengden leverandører de jobber med, for å ha sterke partnerskap og å redusere ordreinteffektiviteten.

Supply Chain Management

En tidlig strategi fra 21. århundre, kalt supply chain management (SCM), har hatt stor innflytelse på hvordan selskapene ser på leverandørforhold. For å levere best kvalitetsprodukt eller service til beste mulig pris for sluttkunden, etablerer forhandlere integrerte, tillitsfulle partnerskap med kjerneleverandører for gjensidig nytte.