Forskjellen mellom bemanningsbyrå og Temp Agency

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Begrepet bemanningsbyrå og temporærbyrå er synonymt i de fleste menneskers sinn - og av gode grunner. De to typer organisasjonene har overlappende forretningsmodeller, og gir ofte de samme tjenestene. Imidlertid tilbyr bemanningsbyråer vanligvis et bredere utvalg av muligheter, med flere løsninger på deres kunders arbeidsspørsmål og behov.

Midlertidige arbeidstakere

Både temp og bemanningsbyråer tilbyr midlertidige arbeidstakere til sine kunder. Mange spesialiserer seg på administrativ hjelp, og gir administrativ assistenter, resepsjonister og filklienter. Men byråer finnes i en rekke spesialiteter, inkludert regnskap, helsepersonell og laboratorie teknikere. Byråer gir kortvarig arbeidskraft fra en enkelt dag til flere måneder med dekning, og hjelper bedrifter å håndtere uventede fravær, travle perioder, sykdommer, fødselspermisjoner og spesielle prosjekter. Byråer, ansatte og klienter alle forventer at midlertidige oppdrag slutter.

Langsiktig hjelp

Bemanningsbyråer tilbyr vanligvis, hvis ikke fokuserer på, deres kunders langsiktige behov. Mange helsepersonell fokuserer på reisesykepleiere og terapeuter som jobber i medisinske lokaler rundt om i landet på oppdrag som varer minst 13 uker, og i mange tilfeller lenger. Det samme gjelder for byråer som spesialiserer seg innen IT-fagfolk, som leverer selskaper med programmerere og maskinvare spesialister som kan jobbe med prosjekter som varer mer enn et år. I løpet av denne tiden regner byrået klienter for de timene arbeidstakeren jobber og gjør fortjenesten fra gapet mellom hva agenturets regninger og beløpet det lønner arbeidstakeren.

Permanente løsninger

Midlertidig arbeidskraft er dyrere for bedrifter enn faste ansatte er. Når et midlertidig fravær skaper behovet for kortsiktig hjelp, kan den høyere kostnaden for hjelp fra et temp- eller bemanningsbyrå være et selskaps eneste alternativ. Men når selskapene har åpne stillinger, foretrekker de vanligvis å fylle dem og unngå de høye timeprisene for byråer. Bemanningsbyråer tjener sitt navn fordi de gir flere bemanningsløsninger - blant annet rekruttering og varig plassering av heltidsansatte. Deres engangsavgifter er ofte basert på en prosentandel av en ansattes førsteårsinntekt, selv om noen har flatavgiftarrangementer med sine kunder.

Lønnstjenester

Noen ganger har bedrifter kortsiktige behov og finner den rette midlertidige arbeidstaker seg selv. Men fordi arrangementet vil være midlertidig, vil de ikke legge til personen i lønnslisten. Eller kanskje de vil gi noen en prøvekjøring uten å forplikte seg til fast ansettelse. Når dette skjer, kan de henvende seg til et bemanningsbyrå som tilbyr lønnstjenester. Bemanningsbyrået legger den midlertidige arbeidstaker til lønn og regner klienten til en lavere rate enn det ville hvis byrået var å gi en midlertidig person det rekrutterte. Lønnstjenester kommer heller ikke med konvertering eller straffeavgift hvis og når klienten bestemmer seg for å ansette medarbeiderne.

Anbefalt