Hvordan beskrives arbeid og frivillig opplevelse

Anonim

Når du intervjuer for en ny jobb, vil du presentere så mye relevant informasjon om din erfaring til din potensielle arbeidsgiver som mulig. Mesteparten av tiden betyr dette at du forteller sjefen din om tidligere betalt stillinger du har holdt. Hvis noen eller all din erfaring kommer fra frivillige stillinger, vil du også fremheve dette for din intervjuer. Målet er å vise ledelsen at du har ferdigheter som vil være til nytte for bedriften.

Beskriv tidligere holdte stillinger. De fleste intervjuere vil be deg om å beskrive din siste jobb, eller de siste flere jobbene dine. Pass på å skreddersy dette svaret til stillingen du søker på. For eksempel, hvis du søker om en regnskapsposisjon, må du markere din erfaring som omhandler penger, regneark og regnskaps- eller finansiell programvare.

Omdirigere spørsmål om tidligere ansettelse for å markere relevant frivillig opplevelse. Ofte vil en potensiell arbeidsgiver bare spørre om de betalte stillingene på ditt CV. Når dette skjer, forklar at du har oppnådd verdifull erfaring gjennom frivillig arbeid. For eksempel, hvis en intervjuer ber deg om å beskrive en prestasjon på din siste jobb som du er mest stolt av, kan du svare: "Mitt stolte øyeblikk er egentlig fra det frivillige arbeidet jeg gjør, hvor jeg kunne øke $ 3000 for autisme bevissthet ved å være vert for en 5K-løp. " Frivillig erfaring viser fremtidige arbeidsgivere at du har mer å bidra enn det som kan beskrives på et CV, og at du er motivert til å lykkes, selv uten økonomisk insentiv.

Følg opp med et brev. Å følge opp med et brev er en god ide under alle omstendigheter, selv om det bare er å takke intervjueren for sin tid og å gjenta interesse for stillingen. Hvis du forlot intervjuet følelsen som om du ikke fikk fortelle intervjueren alt du mente, er oppfølgingsbrevet et ekstremt verdifullt verktøy. Prøv å knytte den manglende informasjonen til noe som ble sagt under intervjuet. For eksempel, hvis i intervjuet, fortalte arbeidsgiveren jobben som ledet et lag, beskriver ansvar som du kanskje hadde hatt som jentespesjonsleder eller i samordning av frivillige på sykehuset.

Anbefalt