DOT Krav til brannslukkere

Innholdsfortegnelse:

Anonim

USAs Department of Transportation Federal Motor Carrier Safety Administration regulerer hvilke varer lastebiler transporterer og hvordan de transporterer dem, for sikkerhet for alle på veien. FMCSAs forskrifter, forskrifter og forskrifter for emballasje og unntak omfatter del 173.309: Brannslukningsapparater og del 393.95: nødutstyr på alle kraftenheter. Et kjøretøy som transporterer farlige materialer som krever DOT-merking, må ha en driftsikker brannslukningsapparat. Brannslukkere er underlagt visse merkingskrav og emballasje krav, og sivile eller straffbare straffer kan skyldes brudd på FMCSAs regler og forskrifter.

innhold

I del 173.309 skal brannslukkere inneholde ikke-giftige, ikke-korrosive og ikke-brennbare materialer. Slukningsapparater med mindre enn 1660 kPa (kilospascal er en måleenhet for gass og materialer under trykk), må ikke merkes som andre gasser og farlige materialer. Brannslukkere må imidlertid testes for å sikre at de er i drift og må være merket med testdatoen, og må oppfylle spesielle trykkbehov. Del 393.95 angir at brannslukkere må inneholde stoffer som ikke trenger frysepåvirkning.

Størrelse på brannslukkere

Del 393.95 angir at brannslukkere med en Underwriter's Laboratories-vurdering på minst 10 B: C kreves nødutstyr for kjøretøy som transporterer farlige materialer med DOT-etiketter. Mindre kapasitetsslokkere er tillatt på kjøretøy som ikke har farlige materialer.

Merking, inspeksjon og plassering

Del 393.95 angir at brannslukkere må ha underskriverens laboratoriums vurdering på etiketten. Brannslukkere må utformes og håndteres slik at brukerne enkelt kan avgjøre om de er fulle og må være lett tilgjengelige og sikkert montert slik at de ikke beveger seg under transport. Forsendelser av mengder brannslukkere som last må merkes i samsvar med transportkravene for farlige materialer.

brudd

Overtredelser av DOT-brannslukningsreglene kan medføre betydelige straffer og bøter. Institutt for transport kan holde opp en hel forsendelse for brudd til reguleringskravene er oppfylt, og bøter for brudd kan løpe inn i tusenvis av dollar. Enda viktigere, brudd kan føre til ytterligere undersøkelse av sikkerhetsprosedyrer, muligens å avdekke ytterligere brudd og hindrende operasjoner. Det er også reelle kostnader involvert i manglende overholdelse utenfor bøter, inkludert tid, arbeidskraft og kriminelle avgifter.