Den SMART Metoden for Mål

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du setter et mål og aldri når det, er det kanskje ikke SMART. Det vil si at det kan mangle egenskapene som gjør prestasjonen mer sannsynlig. I henhold til "Oppnå suksessmåling! En Mindbook-arbeidsbok for å sette mål og iverksette", er et mål som er spesifikk, målbar, oppnåelig, relevant og tidsbunden, SMART. Ved å definere et mål med denne metoden, identifiseres en klar vei for suksess.

Vær spesifikk. En klar, kortfattet erklæring er effektiv. Ta med nok detalj slik at målvakten vet nøyaktig hva utfallet er forventet. For eksempel, i stedet for å "utvide salgsområdet", angi hvilke områder som er målrettet.

Still målbare mål. Ideelt sett er en kvantitativ måling inkludert i målsetningen. Dette kravet er din mekanisme for å spore måloppnåelse og bør utvikles når du setter målet. For eksempel, identifiser antall salg som du vil målrette mot i en ny region.

Sørg for at målet er oppnåelig og oppnåelig. Det bør ta litt arbeid for å nå målet, men målet ditt bør ikke være så vanskelig at du, målmesteren, blir frustrert og gir opp på målet. Inkluderende intermittente trinn som markerer bevegelsen mot målet ditt er viktig for å holde deg på sporet og dine ånder oppe.

Hold målet relevant for din nåværende situasjon. Overvei andre mål, ansvar og overordnede strategier som for øyeblikket er i spill i livet ditt, som kan påvirke eller motvirke ditt nye mål. Hvis selskapet for eksempel ruller ut nye produkter, kan det være for vanskelig å starte et M.B.A.-program om natten, da du sannsynligvis vil jobbe mye overtid og reise mer enn vanlig.

Opprett en tidslinje for å nå målet. Ved å legge inn en frist for ferdigstillelse, motiveres handlingen og gir deg et ekstra ansvar. Hvis du er en procrastinator, vil du kanskje dele mål og tidslinje for å oppnå det med en ektefelle eller kollega som vil holde deg ansvarlig for stadig å jobbe innenfor grensene dine måltidslinje.

Tips

  • Endre måltidslinjen når du fullfører trinnene for å nå målet ditt; Dette gjør det mulig å se fremdrift og justere det dersom forholdene har endret seg.

Anbefalt