Gjennomsnittlig lønn for en Rap Artist

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Som med enhver kreativ industri er det vanskelig å fastslå en gjennomsnittlig lønn for en rapartist. Det er up-and-comers, noe som ikke gjør noe eller knapt skraper av, og håper å en dag bli respekterte husstandsnavn. Det er bransjemusikere, verken kjente eller på bunnen, men bare booking gigs på vanlige jobber og gjør en timelønn. Da har du verdensberømte rappere som tjener mer penger enn de fleste av oss noen gang vil se.

Tips

  • I oktober 2018 er gjennomsnittslønnen for en jobb i hip hop musikkbransjen 62,142 dollar per år.

Gjennomsnittlig lønn

Ifølge Simply Hired er medianlønnen for en jobb i hip hop musikkbransjen $ 62142 årlig i oktober 2018. Medianen er lønnen i midten, så hvis du lined alle hip hop-artister opp fra den laveste til den høyeste betalte, personen i midten ville tjene det beløpet. Bureau of Labor Statistics analyserer ikke ulike typer musikere og sangere, men det anslår median timelønn for alle musikalske artister på 26,96 dollar i mai 2017. Hvis du jobbet heltid som musiker ved den timelønnen, lønn ville komme ut til ca $ 56.000. De fleste musikere har imidlertid ikke lykke til å jobbe på heltid, og mange har andre jobber for å støtte seg selv. Kort sagt, rappere gjør mest sannsynlig $ 26 i timen på den lave enden, men superstjerne rappere gjør ganske mye mer.

Topp fem rikeste Rappers i dag

Celebrity Net Worth kjøper det data fra allment tilgjengelig informasjon, inkludert lønn, eiendomsmegling, skilsmisse, platesalg, royalties og påtegninger. Nettstedet bruker deretter en proprietær formel som fjerner estimerte skatter, lederavgifter, agenteravgifter og livsstilsutgifter.

Nettoverdi er imidlertid ikke den samme som lønn. Den inkluderer alle eiendeler eid av en person, deretter trekker alle forpliktelser. Tallet kan imidlertid gi oss en ide om hva disse rapartistene gjør. Og det er mye.

  1. Jay Z: Nettoverdi på 900 millioner dollar. Jay-Z startet som rap artist, men eier nå et plateselskap, en musikk streaming tjeneste og har mange andre entreprenørskap ventures i verkene.
  2. P-Diddy: Nettoverdi på 820 millioner dollar. P-Diddy har også diversifisert. Han eier nå en menns klær linje, fungerer som skuespiller, rapper og rekord produsent.
  3. Dr Dre: Nettoverdi på 800 millioner dollar. Han gjør også mye mer enn rap, og legger til sin nettoverdi.
  4. Master P: Nettoverdi på 250 millioner dollar. Han er en gründer og filmprodusent, samt en rapper.
  5. Eminem: Nettoverdi på 190 millioner dollar. I motsetning til de foregående fire er Eminems formue hovedsakelig som rapartist.

Andre jobber i hip hop-bransjen

Hvis hjertet ditt ikke er død, er det å være stjernen, er det andre jobber i musikkbransjen. Noen betaler høyere lønn og noe lavere. Imidlertid kan mange av disse jobbene være stabile. Her er noen Bureau of Labor Statistics estimert lønn:

  • Plateprodusent, $71,620

    * Låtskriver, $61,820

    * Lydteknikere, $42,650

  • Agenter og ledere for musikere, $90,870