Hva er forskjellen mellom en bokholder og regnskapsfører?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Begrepene "bokholder" og "regnskapsfører" brukes ofte om hverandre i virksomheten. Tjenestene til en bokholder og en regnskapsfører kan være svært forskjellige fra bedrift til selskap. En bokholder refererer imidlertid ofte til en uavhengig entreprenør som holder bøkene til flere selskaper, mens en regnskapsfører jobber bare for en bedrift.

Terminologi

Det er ingen enkelt definisjon av "bokholder" eller "regnskapsfører". Begge vilkårene refererer til noen med økonomiske ferdigheter som registrerer transaksjoner for en bedrift og utarbeider økonomiske rapporter som oppsummerer disse transaksjonene. I praksis er en bokholder ofte en ekstern leverandør som tilbyr tjenester på deltid til små bedrifter. En regnskapsfører er ofte en heltidsposisjon innenfor et større selskap. Regnskapsførere kan gjøre alt arbeidet for et firma eller spesialisere seg i et bestemt område.

Plikter til en bokholder

En bokholder som jobber for en liten bedrift, rapporterer ofte direkte til bedriftseieren. Han gjør ofte alt fra den daglige transaksjonsrapporteringen helt til utarbeidelsen av regnskapet i slutten av hver måned. En bokholder gjør fakturering for selskapet og behandler ofte betalingskvitteringene og utsteder utestående kontoutskrifter. For å sikre at alle transaksjonene som vises i kontoutskriften registreres, avstemmes bokholderen verdiene i kontoutskriften til de som er registrert i regnskapssystemet.

Oppdrag fra en regnskapsfører

En regnskapsfører jobber ofte under tilsyn av en hovedrevisor og jobber direkte for selskapet i en ansattskapasitet. Kontoristen fokuserer på daglig transaksjonsrapportering, for eksempel regnskapsføring av utgifter, små penger og kvitteringer. Regnskapsføreren overvåker også leverandørgjeld og kundefordringer for å varsle regnskapsføreren når du skal betale regninger og når du skal forfølge samlinger på kunder. Mens regnskapsføreren ofte produserer en prøvebalanse ved utgangen av hver måned, er det vanligvis regnskapsføreren som forbereder regnskapet som skal distribueres eksternt.

Årsregnskapsprosessen

Ved selskapets regnskapsår er det flere spesifikke regnskapsoppgaver som ikke skjer andre ganger på året. Ansvaret for disse oppgavene kan falle på enten bokholder / regnskapsfører eller hovedrevisor, avhengig av selskapets organisasjonsstruktur. Årsoppgaver inkluderer å skape periodiseringstransaksjoner for å ta hensyn til utgifter som tilhører det nåværende året, men har ennå ikke blitt fakturert. Dersom selskapet er innlemmet, skal skatteskatt beregnes og registreres i bøkene. Også resultatene av en årlig beholdningstall vil justere beholdningen og kostnaden for solgte saldoer. Det endelige regnskapet vil bli gitt til eierne og investorene i selskapet og kan distribueres til eksterne brukere, som banker og andre kreditorer.