Hva er en fritatt lønnsmottaker?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den amerikanske arbeidsavdelingen, lønns- og timedivisjonen, fører tilsyn med Fair Labor Standards Act, eller FLSA, som fastsetter vilkårene for hvilke lønnstakere er fritatt. I motsetning til timelønnede ansatte som mottar betaling basert på arbeidstid i lønnsperioden, mottar unntatte lønnsansatte et forhåndsbestemt beløp som utgjør lønn. Betalingen er vanligvis ukentlig, hver uke eller månedlig, selv om dette vil variere avhengig av jobben.

Identifikasjon

Fritatte lønnede ansatte mottar betaling på lønnsbasis og er unntatt fra overtidskrav til FLSA, noe som betyr at arbeidsgiver ikke betaler for overtid. For å kvalifisere for unntaket, må en ansatt oppfylle FLSAs lønns- og stillingsstandarder for sin stilling. Fritatt betyr at en ansatt er unntatt fra overtid; De fleste timelige ansatte er ikke fritatt for overtid, mens de fleste lønnede ansatte er. En ansatt som mottar betaling på lønnsgrunnlag, men som ikke oppfyller FLSA-fritatte kriterier som er spesifikke for hennes yrke, er ikke eksplosjonelt og kvalifiserer for overtid.

Testkriterier

En fritatt lønnsmottaker må passere både FLSA lønn og arbeidsoppgaver for å kvalifisere som fritatt. For eksempel, administrative, profesjonelle og ledende ansatte må motta ikke mindre enn en ukentlig lønn på $ 455 og oppfylle lovens arbeidsoppgaver krav til sin stilling.

For eksempel, for å kvalifisere for unntak, må en ledende ansattes hovedoppgave være å administrere selskapet eller en anerkjent divisjon innenfor den, regelmessig føre tilsyn med arbeidet med minst to eller flere heltidsansatte og ha fullmakt til å ansette og avslutte andre ansatte. Hvis den sistnevnte ikke er innenfor hans arbeidsområde, kvalifiserer han seg fortsatt til fritak dersom hans anbefalinger eller forslag om ansettelse og oppsigelse av ansatte, og de som involverer fremskritt eller forfremmelse, blir vesentlig vurdert.

Om nødvendig bør en arbeidsgiver konsultere lønns- og timedivisjonen for å få hjelp til å anerkjenne en fritatt arbeidstaker.

innbetaling

En fritatt lønnsmottaker må få full lønn hver lønningstid, uansett antall timer eller arbeidstid. Hvis hun ikke jobber for uken, må arbeidsgiveren betale henne for den uken. En arbeidsgiver kan ikke trekke lønn fordi selskapet stengte på grunn av dårlig vær eller fordi arbeidstakeren tok en delvis fridag. Fritatte lønnstakere mottar full lønn med mindre et tillatelig fradrag gjelder, for eksempel overforbruk av ytelsesdager og ubetalte suspensjoner. Når tillatelige fradrag gjelder, gjør arbeidsgiveren dem kun i fulldagsintervaller.

Timekeeping og Recordkeeping

Fordi lønnsmessige ansatte ikke er betalt basert på arbeidstid, krever mange arbeidsgivere ikke at de skal slå inn og ut av en tidsklokke som timepersonell. Likevel kan en arbeidsgiver gjøre denne forespørselen, hvis det er selskapets preferanse. FLSA krever ikke at arbeidsgivere skal føre oversikt over arbeidstimer for fritatte lønnede ansatte, men det må opprettholde registre over grunnlaget de er betalt for.

Anbefalt