Forskjellen mellom kommandokjeden og kommandoenheten

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kommandokjeden og kommandoenheten brukes ofte til å referere til militære kommandostrukturer, men de gjelder også for moderne forretningsstrategier. Innenfor bedriftsmiljøet refererer disse vilkårene til den overordnede forretningsstrukturen, som inneholder enten et stift hierarki av sjefer eller en struktur der hver medarbeider rapporterer til kun én veileder. Disse kommandostrukturene er forskjellige, men hver gir sine egne unike fordeler.

Kommandokjeden

En kommandokjede er et kommandorgierarki med flere nivåer av kommandobesvar. Dette kan være forskjellige avdelinger i et selskap, hvor hver avdeling er ansvarlig for de som er høyere i kjeden, og hvor de høyere opptredener er ansvarlige for sjefer som er enda høyere i selskapet. Hvert nivå av kommando er ansvarlig for andre fra høyere kommandoer. Kommandostrukturen gir mulighet for enkel delegering av ansvar til underordnede som er klar over deres rolle i kommandostrukturen.

Kommandoenhet

Kommandoenhet betyr at du kun rapporterer til en veileder. Din veileder rapporterer i sin tur til en person, men kan ha mer enn en underordnet. Dette betyr at kommandostyringen som en ansatt i hovedsak stopper på ett nivå, slik at du ikke trenger å bekymre deg for rapportering til mer enn én person. Enhet av kommando kan eksistere i både store og små organisasjoner. I et lite selskap kan strukturen automatisk følge kommandoen når en enkelt eier eller leder har full kontroll over hvert ledelsesansvar.

Command Fortitude

Kombinasjonen av kommandostrukturen gir sine egne fordeler, for eksempel økt styringsstyrke. Den hierarkiske strukturen sikrer at virksomheten fortsetter, uavhengig av forstyrrelser i kommandoen, som oppstår når folk slipper jobbene sine, blir sparket eller er syke og ikke kan jobbe. De grunnleggende funksjonene i hierarkiet er beskyttet, og underordnede vet hvem, innenfor hierarkiet som det står på et gitt tidspunkt, å vende for veiledning.

Direkte rapportering

Enheten i kommandostrukturen kan bidra til å forhindre problemer som en ansatt som føler seg nødt til å svare på mer enn en sjef eller en situasjon der en overordnet veileder pålegger et medarbeider direkte uten å konsultere medlemmets nærmeste veileder. Dette gir klarhet i lederprosessen for både lagmedlemmer og veiledere.

Anbefalt