Effekter av noter betales kontantstrøm

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et notat betales ligner på et lån. Låntakeren godtar å foreta regelmessige rentebetalinger og betale tilbake hovedstolen med renter innen en angitt periode. Bedrifter kan bruke noter betales for kjøp av anskaffelser eller for andre finansieringsbehov. Noter som forfaller med ett år eller mindre, er kortsiktig gjeld, mens de som forfaller i en lengre periode er langsiktige forpliktelser. Betalingsbevis har effekt på kontantstrøm når et selskap mottar eller betaler tilbake inntektene og når det foretar regelmessige rentebetalinger.

Låne

Når et selskap mottar notatet fortsetter, debiterer det kontanter og kreditter notater betales. For et langsiktig notat krediteres det langsiktige noter. For et kortsiktig notat registrerer selskapet kontantstrømmen i driftsaktivitetsdelen av kontantstrømoppstillingen. For et langsiktig notat registrerer selskapet innstrømningen i finansieringsaktivitetsdelen. Driftsaktivitetsdelen registrerer nettoinntekt og justeringer for ikke-poster og endringer i arbeidskapital, som er forskjellen mellom omløpsmidler og kortsiktig gjeld. Finansieringsaktiviteter-delen registrerer transaksjoner mellom et selskap og dets kreditorer og investorer.

Rentebetalinger

Rente og frekvens av betalinger er deler av notatavtalen. Uavhengig av frekvensen av rentebetalinger må et selskap registrere rentekostnaden i samme periode som det påløper renter ved å debitere rentekostnad og kreditere rentebetalinger.Når det gjør rentebetalinger, debiterer det renter og kreditter kontant. Disse transaksjonene påvirker kontantstrømsdelen av kontantstrømoppstillingen.

Tilbakebetaling

Det er innvirkning på kontantstrøm når et selskap betaler tilbake notatet. Tilbakebetaling regnskapspostene er å debet notater betales av hovedbeløpet av notatet og kreditt kontanter. For et kortsiktig notat registrerer et selskap kontantutgangen i driftsaktivitetsdelen av kontantstrømoppstillingen. For et langsiktig notat registrerer et selskap utløpet i finansieringsaktivitetsdelen.

betraktninger

Ifølge Steven Bragg på nettstedet "AccountingTools" kan långivere legge inn restriktive pakter i notatavtalen, som for eksempel sikkerhet og ikke betale utbytte til investorer mens det skyldige notatet er utestående. Hvis et selskap ikke klarer å foreta rentebetalinger eller returnerer rektor etter plan, kan utlåner ta i bruk sikkerhetsstillingene.

Tips

Debitorer øker aktivitets- og kostnadsregnskapet og reduserer også inntekter, gjeld og egenkapitalregnskap. Kredittene reduserer aktiva og kostnadsregnskap og øker inntekter, gjeld og egenkapitalregnskap.