EEO Investigator Spørsmål

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Likestillingsmuligheter (EEO) -forskere ansettes av HR-kontorer for å undersøke krav om diskriminering og trakassering på arbeidsplassen. Diskrimineringsskader kan være relevante for en persons funksjonshemming, rase, kjønn, seksuell orientering eller religiøs preferanse, mens trakasseringskrav kan inkludere påstander om seksuell eller verbal trakassering. I likhet med en politimyndighetsforsker må likestiltingsforskere spørre enkelte spørsmål om enkeltpersoner for å samle fakta om et bestemt krav.

Når tok hendelsen sted?

Et av de første spørsmålene som stilles av en likestilt ansettelsesforsker, søker å bekrefte tidspunkt og dato hvor hendelsen i spørsmålet skjedde. Ifølge "Employment Law Update", et nyhetsbrev publisert av advokatfirmaet Jones, Skelton og Hochuli i Phoenix, Arizona, er det viktig å identifisere hver gang og dato for hver påstand og behandle hver påstand separat. Men personlige spørsmål som "hvor lenge har du vært gift?" og "er du homofil?" er ikke tillatt. Like arbeidsansvarlige må finne fakta, særlig siden hver person som er intervjuet, kan gi et annet svar.

Var noen andre til stede på tiden?

Som med kriminelle etterforskere søker likestillingsansvarlig etterforskere vitner når de undersøker krav om diskriminering eller trakassering på arbeidsplassen. Hvis vitner var til stede, må etterforskerne intervjue dem for å få tilleggsinformasjon og fakta. "Employment Law Update" understreker at vitner bør informeres for ikke å diskutere undersøkelsen med kolleger eller annet personell. Det påminner også etterforskere om at vitner kan være nervøse for prosessen. Når du spør om involvering eller tilstedeværelse av andre, bør etterforskere også minne på intervjuere om at deres kommentarer holdes i selvtillit.

Har du engasjert seg i denne typen oppførsel før?

Dette spørsmålet hjelper etterforskerne å avgjøre om den anklagede har en historie om diskriminering eller trakassering. Men siden etterforskerne blir bedt om å se på hvert krav forskjellig, er det viktig at etterforskerne behandler gjeldende påstand separat, selv om den anklagede har en historie med å utføre hendelsen. Personlige spørsmål om ens nasjonalitet, ekteskapelig status eller seksuell orientering anses som ulovlig. Gjentatte hendelser av diskriminering eller trakassering kan også bety at en arbeidsgiver har sett eller ikke vært kjent med disse forholdene på jobben.

Anbefalt