Hva er fordelene med Pareto Analyse?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En Pareto-analyse er en observasjon av årsaker til problemer som oppstår i enten en organisasjon eller dagligliv, som deretter vises i et histogram. Et histogram er et diagram som prioriterer årsakene til problemer fra største til minst alvorlige. Pareto-analysen er basert på Pareto-prinsippet, også kjent som 80/20-regelen, som sier at 20 prosent av innsatsen gir 80 prosent av resultatene. For eksempel, hvis en person selger varer på eBay, bør han fokusere på 20 prosent av elementene som gir 80 prosent av salget. Ifølge Mindtools.com gjør en Pareto-analyse det mulig for enkeltpersoner å gjøre effektive endringer.

Organisasjonseffektivitet

En Pareto analyse krever at enkeltpersoner lister endringer som er nødvendige eller organisatoriske problemer. Når endringene eller problemene er oppført, blir de rangert i rekkefølge fra de største til de minst alvorlige. Problemene som er rangert høyest i alvorlighet, bør bli hovedfokus for problemløsning eller forbedring. Fokus på problemer, årsaker og problemløsning bidrar til organisatorisk effektivitet. Bedrifter opererer effektivt når ansatte identifiserer årsakene til problemer og bruker tid på å løse de største problemene for å gi størst organisatorisk fordel.

Forbedret problemløsende ferdigheter

Du kan forbedre problemløsningsevnen når du utfører en Pareto-analyse, fordi den gjør det mulig å organisere arbeidsrelaterte problemer i sammenhengende fakta. Når du har klart skissert disse fakta, kan du begynne planleggingen som er nødvendig for å løse problemene. Medlemmer av en gruppe kan gjennomføre en Pareto-analyse sammen. Å komme til en konsensus om de problemene som krever endring, fremmer organisatorisk læring og øker gruppens sammenhengskraft.

Bedre beslutningstaking

Personer som utfører en Pareto-analyse kan måle og sammenligne virkningen av endringer som foregår i en organisasjon. Med fokus på å løse problemer, bør prosedyrene og prosessene som kreves for å gjøre endringene dokumenteres under en Pareto-analyse. Denne dokumentasjonen vil muliggjøre bedre forberedelser og forbedringer i beslutningsprosessen for fremtidige endringer.