Hvordan lage et belønningssystem for ansatte

Anonim

Å designe et belønningssystem for ansatte bør gjøres med hensyn til hvem de er. Bestemme det som motiverer en arbeidstaker er noe unnvikende i mange bedrifter over hele landet. Du kan imidlertid ta ett skritt for å fjerne mysteriet. Du kan spørre dem. Bli interessert i hva de ønsker og få det til å skje, kunne være det beste belønningssystemet. Det krever ikke mye penger eller tid. Derfor, som leder som utformer et belønningssystem for ansatte, bør du begynne med det grunnleggende først. La inntekter bidra til å veilede retningen.

Finn ut hva som betyr noe for dine ansatte ved å lage en undersøkelse for å spørre dem direkte. Spør ansatte hva som motiverer dem, og hvilke belønninger de føler er passende for deres stillinger og jobbmål. Undersøkelser skal være korte og kortfattede, ikke mer enn en side i lengden. La lite rom for gratis svar som er uavhengige meninger som deles i uttalelser. Gi alternativer, for eksempel A, B eller C, for å veilede svarene for å bedre kategorisere dem.

Ta dataene samlet og formuler en belønningsplan. Bestem om økonomisk eller selvtillit økende innsats ville være den mest hensiktsmessige for hver enkelt ansatt. Husk at alle er forskjellige og noen ganger må insentiverne skifte fra person til person. Belønningssystemet bør styrke positiv oppførsel, som økt produktivitet. Belønningen kan være en bedre parkeringsplass eller en gratis lunsj betalt for via et gavekort fra ledelsen med en tilfredsstillende bemerkning om ros.

Gjennomfør belønningsplanen på prøve for å avgjøre effektiviteten. Et tegn på at det virker, er hvis du oppdager et oppadgående skifte i inntekt eller produktivitet. Test belønningssystemet for en spesifisert tid, som tre måneder. Gi nok tid til å fullføre en samlet analyse av hvor godt hver arbeidstaker forbedrer basert på den strategiske utformingen av belønningssystemet.

Etablere et fast belønningssystem for ansatte basert på prøveperioden og undersøkelsen samlet. Dette belønningssystemet bør bli annonsert og innlemmet i selskapspolitikken for å tillate alle muligheten til å bli fullt klar over hvordan man får tak i det. Det bør ikke være noe som kan oppnås for enhver arbeidstaker som oppfyller et bestemt mål eller mål.

Revamp utformingen av et belønningssystem for ansatte som de utvikler seg. Det er et system som kanskje må revideres hvert år og nye insentiver kan bli introdusert. Gjør belønningsdesignet klart, kunne overvåkes og oppnås. Regneark og andre typer rapporteringsmetoder fungerer bra. Det må betraktes som rettferdig for belønningsdesignet for å bli til slutt vellykket i å generere mer inntekt, noe som er formålet med lønnsomme arbeidere.