Hva er en CRM-opplevelse?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kundeforholdsadministrasjon (CRM) er et 21. århundre forretningsmarkedsføringssystem som forbinder databaseteknologi med fordelene med kundens oppbevaring og lojalitet. CRM-opplevelsen refererer til det unike forholdet fordelene kundene mottar fra selskaper som driver CRM-programmer.

CRM mål

Forbedre den totale kundeopplevelsen er det evige og primære målet for et CRM-program. Bedrifter samler inn data på kunder, analyserer det og bruker det til å levere bedre produkt og serviceopplevelse til toppkunder.

Misforståelse

Da det oppstod som et populært markedsføringssystem ved århundreskiftet, ble CRM sett i stor grad som en teknologidrevet prosess. Bedrifter fokuserte ofte for mye på teknologi og data og ikke nok på kunden.

Berøringspunkter

Den totale kundeopplevelsen leveres på tvers av ulike berøringspunkter (for eksempel fysisk butikk, online, telefon) av ansatte over hele organisasjonen. Front-end (salg og service) ansatte samhandler direkte med kunder mens back-end (IT, finans, drift) ansatte samler inn data, analyserer det og implementerer effektive CRM-planer.

Anbefalt