Fordelene ved instituttets overhead rate metode

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bedrifter legger maskiner til bruk i prosessering, raffinering og omstilling av råvarer. Arbeidstakere leverer også arbeidskraft og talent i å lage produserte produkter. Disse inngangene som brukes i fremstillingen er kjent som overhead, og de er med til å bestemme verdien av ferdige produkter. Siden store selskaper har store mengder overhead for å beregne, finnes det en rekke metoder for å estimere de samlede produksjonskostnadene. Avdelingsmetoden for avdelingsrenter er et estimat hvor arbeidstids- og maskinhastighet beregnes av avdeling.

Lettere å administrere

Fastsettelse av overhead priser for hvert avdelingsnivå desentraliserer kontrollen over produksjonskostnadene og delegerer den til avdelingsledere. Dette gir raskere beslutningsprosesser når det gjelder å holde kostnadene i kø. Det gjør det også lettere å identifisere trender som fører til høyere kostnader sammenlignet med en metode som involverer overordnede priser på hele bedriften. Denne fleksibiliteten kan tillate avdelinger å tildele kostnader mer nøyaktig.

Passer til produksjonsrealiteter

Hvis et selskap lager flere produkter, kan det være en fordel å ha separate overheadpriser. Produktdifferensiering betyr at avdelinger vil variere på mengden arbeidskraft og maskintimer som brukes til den oppgitte operasjonen. Siden overhead rate er et estimat som brukes til å beregne verdien av kostnaden for solgte varer og inventar, vil stor differensiering i overhead-innganger skje beregninger. For eksempel, hvis det er betydelige arbeidstimer i en avdeling hvor arbeidskraftskostnadene er billige, vil en avdelingsrente forhindre et tilfelle hvor arbeidskraft er overvurdert på grunn av en mye høyere bedriftssats.

Mindre kompleks og kostbar enn aktivitetsbasert

Aktivitetsbasert kostnadsberegning innebærer allokering og bestemmelse av overhead basert på funksjonene som utføres. Disse funksjonene kan spenne flere produkter, men de må være like i naturen. For en stor organisasjon er sporing av hver enkelt funksjon kostbar og kompleks. Avdelingsallokering er mer strømlinjeformet og lettere å måle uten detaljert sporingssystem.

ulemper

Avdelingenes avgiftssats vil skje når hver avdeling er ansvarlig for flere produkter som varierer i arbeidstid og maskintimer. Dette vil trolig forekomme når avdelinger er store. Dette skaper også redundans siden hver avdeling må måle og beregne sin respektive sats. Avdelingsrater tar utgangspunkt i at kostnadene enkelt kan skilles fra en avdeling til en annen.