Produksjonsprosessforbedringsideer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Produksjonsprosessforbedringsideer er best generert av de som gjør jobben, enten det er på fabrikkens gulv eller på kontoret som tar ordre over telefonen. Tilsynsførere og ledere må være dyktige når det gjelder å søke prosessforbedringsforslag. Ansatte som utfører prosesser må være oppmerksom på konsepter som avfall, verdien av standardiseringsprosesser og fokus på kontinuerlig forbedring - uansett hvor liten forbedringen er. Lean produksjonskonsepter omfavner kontinuerlig prosessforbedring og gir et utmerket grunnlag for et prosessforbedringsprogram.

Identifiser avfall

Avfall er det motsatte av forbedring. Gjennom avfallsidentifikasjon kan mange prosesser strømlinjeformes. Avfall inkluderer feil, bevegelse, overproduksjon, inventar, bearbeiding, venter og transport. Lean produksjon trening identifiserer avfallet og hvordan å avdekke dem. Eliminering av avfall er en fin måte å identifisere prosessforbedringsideer.

Eliminere hva kunden ikke verdsetter

Forsøk på å eliminere hva kunden ikke verdsetter, bidrar også til å identifisere prosessforbedringsideer. Å designe toleranser i produkter som kunden ikke bryr seg om, er ikke verdifull. Slik overdesign kan elimineres. En prosess som kalles verdi-stream kartlegging identifiserer hvert trinn i produksjonsprosessen, og om kunden verdier trinnet. Hvis kunden ikke verdier trinnet, bør trinnet analyseres for eliminering. Mange ganger vil avfallidentifikasjon overlappe ved å identifisere det som ikke er verdifullt. Bedrifter bruker verdi-stream kartlegging sammen med avfall identifikasjon for å finne ideer for prosessforbedring.

Togledelse og ansatte

Ledelse trent i å fremkalle prosessforbedring fra de som gjør det faktiske arbeidet resulterer i flere prosessforbedringsforslag. Trening av ansatte i hvordan man identifiserer prosessforbedringer er også nødvendig. Ansatte som innser at forbedringsforslag er en del av jobben sin, og vil bli handlet på av selskapet, gir deg ideer.

Kontinuerlig forbedringskultur

En holdning som enhver forbedringsforslag, uansett hvor liten, vil bli analysert for godkjenning og gjennomføring, gir et miljø for kontinuerlig forbedring. Det er svært viktig å gi en analyse, godkjenning og implementeringsprosess for ideer som er raske og enkle å forstå. Oppmuntre ideer uten denne prosessen gir raskt oppmuntring og feil i programmet.