Arbeidsgiver-Medarbeiders etiske problemer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Problemsituasjoner på arbeidsplassen kan innebære etiske brudd på arbeidsgivere mot ansatte, av ansatte mot arbeidsgivere, eller både i samarbeid mot kunder eller andre selskaper. Etiske spørsmål kan innebære mindre spørsmål om mellommenneskelig dynamikk eller alvorlige juridiske brudd, herunder svindel, misbruk og overgrep. De fleste selskaper har skrevet forskrifter som skal regulere samspill mellom arbeidsgivere og ansatte og forhindre misbruk.

Utnyttelse

Arbeidsforhold for ansatte er et viktig poeng på mange arbeidsplasser, og er vanligvis en sentral faktor i arbeidsforhandlinger og streik. Uetiske arbeidsgivere unnlater å levere trygge arbeidsforhold enten gjennom uaktsomhet eller forsettlig. Dette kan føre til høyere sykdomstall og skade for arbeidstakere. Lønnskostnader er også en hyppig kilde til uenighet. Mens det er forståelig at arbeidstakere ønsker høyere lønn og arbeidsgivere vil betale mindre, utnytter noen arbeidsgivere arbeidere til det punktet at det blir uetisk. Hvis lønnene går under minimumslønn, blir denne praksisen ikke bare uetisk, men ulovlig.

Tyveri

Ansatte tyveri koster amerikanske selskaper over 40 milliarder dollar i året, ifølge Thompson Security Systems. Det er mange grunner til ansattes tyveri, inkludert den enkle trangen til å få noe uten å betale for det, bitterhet ved lav lønn, hevn for mishandling av et selskap, vanedannende oppførsel og stjele for å videreselge for kontanter. Bedriftsresponser på denne oppførselen varierer fra å forbedre ansattes moral til oppsigelse til rettssaker. Å stjele fra en arbeidsgiver er både uetisk og ulovlig, og i lovens øyne er det ikke annerledes enn å heve eller stjele fra en fremmed.

Misbruk av makt

Visse personligheter bidrar til trang til å misbruke makt når den er gitt til dem. Mishandling av ledere, arbeidsgivere og bedriftseiere kan medføre mindre irritasjoner som å jobbe for en arrogant sjef, eller kan være like alvorlig som utpressing og seksuelle overgrep. De økonomiske ulikhetene mellom arbeidsgivere og ansatte kan føre til usunnede forhold hvis de som er i makten, bestemmer seg for å misbruke deres privilegerte stillinger. Når arbeidsgivere ser seg som en tjeneste for både klienter og ansatte, vil relasjoner forbli sunnere og mer egalitære.

Å avsløre selskapshemmeligheter

Bedrifter som er involvert i forskning og utvikling og utgivelsen av nye produkter har strukturer på plass for å forhindre oppkjøp av bedriftshemmeligheter av konkurrenter. Ansatte som har tilgang til denne privilegerte informasjonen, kan bli fristet til å avsløre det for andre, enten for monetære belønninger eller personlige grunner. Når ansatte er underlagt taushetslover som en del av sin ansettelse, er denne aktiviteten ulovlig og kan føre til strafferettslig forfølgelse. Arbeid mot en arbeidsgivers interesser kan betraktes som uetisk selv i fravær av lovlige begrensninger.

Anbefalt