Fordeler og ulemper ved absorpsjonskostnad

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mange bedrifter bruker absorpsjonskostnad til å bestemme verdien av sluttproduksjonen og kostnaden for solgte varer. Absorpsjonskostnad, også kalt fullabsorberte kostnader, legger til kostnaden for de direkte materialene, direkte arbeidskraft og fabrikkkostnader for å bestemme totalprisen per enhet. Selskapet multipliserer denne totalkostnaden pr. Enhet ved antall enheter i sluttbeholdning for å bestemme sluttverdien av beholdningen. Selskapet multipliserer denne totalkostnaden pr. Enhet ved antall enheter solgt i løpet av året for å bestemme kostnadene for solgte varer. Absorpsjonskostnad kommer med både fordeler og ulemper.

Vurderer alle kostnader ved prising

En fordel med absorpsjonskostnad er at den vurderer alle kostnadene som bidrar til sluttproduktet på en eller annen måte. Dette inkluderer både direkte kostnader og indirekte kostnader. Direkte kostnader refererer til kostnader som kan spores direkte til selve produktet, for eksempel direkte materiale eller direkte arbeidskraft. Indirekte kostnader refererer til kostnader som ikke kan spores direkte til produktet og blir tildelt produktet, for eksempel eiendomsskatt eller plantelederens lønn.

Kreves for GAAP

Generelle aksepterte regnskapsprinsipper (GAAP) representerer de standarder som de fleste selskaper følger for finansiell rapportering. Generelt aksepterte regnskapsprinsipper krever at selskaper bruker absorpsjonskostnader for all ekstern rapportering. Bedrifter som bruker en annen form for produktkostnad for intern analyse, trenger fortsatt å opprettholde et absorpsjonskostnadssystem for GAAP.Bedrifter som bruker absorpsjonskostnad for alle produktkostnader har en fordel ved at de samme kostnadene kan brukes til alle formål.

Unngår lønnsom virksomhet

En ulempe med absorpsjonskostnaden innebærer prisbeslutninger. Når et selskap har overskytende kapasitet og det vurderer ulike forretningsmuligheter, kan det nekte virksomheter som ville generere fortjeneste for selskapet. Selskapet vurderer hver forretningsmulighet ved å bruke absorpsjonskostnad som grunnkostnad. Selskapet aksepterer forretningsmuligheter som gir inntekter over absorpsjonskostnaden og avviser forretningsmuligheter som gir inntekter under absorpsjonskostnaden. Noen av virksomheten som selskapet avviser, kan bidra med ytterligere fortjeneste til selskapet når den har overskytende kapasitet.

Skews Avviker forretningsbeslutninger

En annen ulempe med absorpsjonskostnaden innebærer å skille resultatene av beslutninger for å avbryte forretningssegmenter. Når selskapet bruker absorpsjonskostnad i beslutningen, inkluderer analysen faste kostnader som forblir om selskapet eliminerer segmentet eller ikke.